Πολιτική

Βορίδης (υπ.Υγείας) – «Καίει» το σενάριο συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Αδύνατη η συνεργασία, πολύ μεγάλες οι ιδεολογικές αποκλίσεις

Βορίδης (υπ.Υγείας) – «Καίει» το σενάριο συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Αδύνατη η συνεργασία, πολύ μεγάλες οι ιδεολογικές αποκλίσεις
Δεν βλέπει πιθανότητα συνεργασίας ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ ο Βορίδης...
Το σενάριο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξε από την πρόσφατη συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας και αντιπροέδρου της ΝΔ, Δ. Αβραμόπουλου και «συντηρήθηκε» και από τη βουλευτή της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή έσπευσε να «κάψει» ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.
Σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βορίδης υποστήριξε ότι δεν βλέπει μια πιθανότητα περί ενδεχόμενης συνεργασίας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος κυρίως τις τεράστιες ιδεολογικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δύο κομμάτων.
Ο κ.Βορίδης αφού σημείωσε ότι για να υλοποιηθεί αυτό το σενάριο θα πρέπει στη Βουλή να υπάρχουν μόνο η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ έτσι ώστε να μην μπορούν να υπάρξουν άλλου είδους συμμαχίες, τόνισε χαρακτηριστικά: «Τα δυο κόμματα έχουν πολύ μεγάλες ιδεολογικές αποκλίσεις μεταξύ τους όσο και καλή διάθεση και να έχεις, που δεν νομίζω ότι υπάρχει. Με το ΠΑΣΟΚ είχαμε σύγκλιση σε μεγάλα ζητήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Βορίδης, προσθέτοντας ότι αυτό το σενάριο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί δεδομένου ότι και άλλα κόμματα θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή.
Ο κ.Βορίδης επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανοίξει καθαρά την πολιτική των συμμαχιών του.
«Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει ονόματα και διευθύνσεις μόνο για ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Έχει κάνει αναφορές, αλλά δεν ακούω καθαρή θέση συνεργασιών» τόνισε ο κ.Βορίδης
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη του στη Real News ο κ.Αβραμόπουλος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που δεν υπάρξει συνεργασία.
«Μέσα στην προοπτική αυτή, και εφόσον ο λαός δεν θα έδινε την αυτοδυναμία σε ένα κόμμα, όλες οι επιλογές είναι θεμιτές. Κάτω βέβαια από όρους ειλικρινούς συνεργασίας και κατανόησης, με κοινό παρονομαστή το συμφέρον της Ελλάδος. Κανένας δεν περισσεύει σε μια τέτοια προσπάθεια όταν τοποθετείται εντός συνταγματικού τόξου» είπε, μεταξύ άλλων, ο Δ. Αβραμόπουλος υπογραμμίζοντας πως εκείνο που προέχει είναι η κυβερνητική σταθερότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης