Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαιρετισμοί Ευρωπαίων Πολιτικών στο Ιδρυτικό Συνέδριο του Ποταμιού - Μ. Schulz: «Κοινό μας όραμα η βελτίωση της ζωής των πολιτών της ΕΕ και της Ελλάδας»

Χαιρετισμοί Ευρωπαίων Πολιτικών στο Ιδρυτικό Συνέδριο του Ποταμιού - Μ. Schulz: «Κοινό μας όραμα η βελτίωση της ζωής των πολιτών της ΕΕ και της Ελλάδας»
Guy Verhofstadt: Συνδυάζουμε κοινωνική ευαισθησία, οικονομική αποτελεσματικότητα και ιδανικά, πιστά στις ευρωπαϊκές αρχές
Χαιρετιστήρια τηλεγραφήματα προς το Ποτάμι απέστειλαν Ευρωπαίοι Πολιτικοί με αφορμή το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος.
Ειδικότερα ο αρχηγός των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, M. Schulz αναφέρει «οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καλωσορίζουμε το Ποτάμι στην ομάδα μας και χαιρετίζουμε τo ξεκίνημα της προσπάθειας που κάνει το Κίνημά σας σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο».
«Υποστηρίζουμε με όλα μας τα μέσα το Ποτάμι ως ένα καινούργιο στοιχείο στην προοδευτική Ευρώπη και ως ένα φορέα απαραίτητων μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο» σημειώνει ο Schulz.
«Κοινό μας όραμα είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους πολίτες και ιδιαιτέρως για τους πολίτες της Ελλάδας, που υπέφεραν πολύ τα τελευταία χρόνια. Αναφέρομαι κυρίως στους νέους της χώρας σας, που πλήρωσαν με το μέλλον τους για μια κρίση, για την οποία ευθύνονται κάποιοι άλλοι.
Το Ποτάμι, με την συμμετοχή του στην ομάδα, επενδύει σε μια δέσμη ευρωπαϊκών πολιτικών που θα εφαρμόσει τόσο το νέο Ευρωκοινοβούλιο, όσο και η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που αποσκοπούν στην μάχη εναντίον της ανεργίας των νέων, στην μάχη για την ανάπτυξη και την εργασία, στην μάχη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης, στην μάχη για περισσότερη διαφάνεια, περισσότερη δημοκρατία και περισσότερη δημοκρατική λογοδοσία εκ μέρους των Ευρωπαϊκών Θεσμών προς τους πολίτες.
Γι’ αυτά μαχόμαστε ως Σοσιαλδημοκράτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μαζί με τους φίλους μας από Το Ποτάμι. Είναι μία φρέσκια δύναμη, που μπορεί να αφήσει ένα στίγμα στο όραμα για μεταρρύθμιση προς την προοδευτική κατεύθυνση στην Ευρώπη. Εύχομαι ό,τι καλύτερο για το συνέδριό σας» αναφέρει ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών.

Αναλυτικά το τηλεγράφημα του προέδρου tης Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE), Guy Verhofstadt:
«Αγαπητοί φίλοι,
σας ευχαριστώ ολόψυχα για την πρόσκληση να απευθύνω ένα χαιρετισμό στο πρώτο συνέδριο του Ποταμιού. Πριν από όλα επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για το εξαιρετικό σας αποτέλεσμα στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Συνάντησα το Σταύρο λίγο μετά την ίδρυση του κόμματός σας. Από τότε διατηρούμε μια πολύ καλή επικοινωνία και συνεργασία ανάμεσα στο Ποτάμι και την ομάδα των Ελεύθερων Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ανακάλυψα ότι δεν έχουμε μόνο κοινές ανησυχίες για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί σήμερα η Ευρώπη, αλλά και ότι μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για το πώς θα κάνουμε καλύτερη την Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια είδαμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση πολύ αργή στις αντιδράσεις της στην κρίση, αποστασιοποιημένη στον αγώνα εναντίον της διαφθοράς και όχι αρκετά αφοσιωμένη στη μάχη υπέρ των πολιτικών ελευθεριών. Επιπλέον, οι Έλληνες πολίτες, ειδικά η νέα γενιά, εγκαταλείφθηκαν από την ΕΕ. Η Ευρώπη παρέμεινε άπραγη, αντί να αναλάβει άμεσα δράση όταν τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν προς την λάθος κατεύθυνση. Η Ένωση είχε επίγνωση των λαθών που συνέβαιναν στην Ελλάδα πολύ νωρίτερα. Και αρνείται να κατανοήσει ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν έφερε τις αναγκαίες διοικητικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα έδιναν τέλος στο χρεοκοπημένο οικονομικό μοντέλο του σήμερα. Δυστυχώς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη η αναβολή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων κρατά αποκλεισμένη από την οικονομική και την πολιτική ζωή της χώρας τη μορφωμένη, ανοιχτόμυαλη και φιλόδοξη νεολαία. Τα εκλογικά αποτελέσματα σε ολόκληρη την Ευρώπη αποδεικνύουν ότι τα κεντρώα σοσιαλ-φιλελεύθερα κόμματα, όπως οι “Ευρωπαίοι” στη Γαλλία, το D66 στην Ολλανδία, το NEOS στην Αυστρία και “Οι Πολίτες” στην Ισπανία έχουν τη δύναμη να πείσουν τους πολίτες με ένα καινούριο, νεωτεριστικό, προοδευτικό μήνυμα. Το D66 για παράδειγμα εξελέγη πρώτο κόμμα στην Ολλανδία, στέλνοντας ένα θετικό, μεταρρυθμιστικό μήνυμα υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα δικά μας κόμματα βρίσκονται σε μεγάλη αντιδιαστολή με τα παλιά κόμματα της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς, κόμματα που τους λείπει η φρεσκάδα και η νεανικότητα που θα φέρει ιδέες και λύσεις. Δεν εκπροσωπούν τη νεολαία που αγωνίζεται να επιβιώσει, και είναι βαθιά συντηρητικά, στο κέντρο της εξουσίας. H σημερινή στασιμότητα του ευρωπαϊκού οράματος συνηγορεί στην ανάγκη αλλαγής, και οι Φιλελεύθεροι και Δημοκράτες θα είναι μια αποφασιστική δύναμη για τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνδυάζουμε κοινωνική ευαισθησία, οικονομική αποτελεσματικότητα και ιδανικά, πιστά στις ευρωπαϊκές αρχές. Είμαστε μια κεντρώα δύναμη αλλά είμαστε υπέρ ριζοσπαστικών αλλαγών και ανυπομονούμε να δούμε το Ποτάμι σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια, κατά προτίμηση εντός της ομάδας μας. Σας εύχομαι λοιπόν ένα πολύ παραγωγικό συνέδριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης