Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλ. Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) – Συνταγματική εκτροπή η μη συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ

Αλ. Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) – Συνταγματική εκτροπή η μη συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ
Μπαίνουμε σε κολασμένο εξάμηνο για τον ελληνικό λαό, ανέφερε
Συνταγματική εκτροπή χαρακτηρίζει τη μη συμμόρφωση της κυβέρνησης με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, τονίζοντας παράλληλα ότι έρχεται «κολασμένο εξάμηνο για τον ελληνικό λαό».
Η μη συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ αποδεικνύει ότι «έχει παραιτηθεί από τη διαπραγμάτευση ακόμη και επιμέρους ρυθμίσεων του μνημονίου», υπογραμμίζει και προσθέτει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αποκαταστήσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, αλλά και να προχωρήσει σε αποκατάσταση του συνολικού συστήματος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Ο κ. Μητρόπουλος καλεί την κυβέρνηση να μην περικόψει από την 1η Ιουλίου τις επικουρικές συντάξεις, αλλά και να μην καταργήσει τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ, με τα οποία στηρίζονται οι φτωχότερες εργατικές οικογένειες.
Παράλληλα, ζητά να ακυρώσει τη ρύθμιση για τη μερική εγγύηση των συντάξεων (μόνο δηλαδή της βασικής από 1-1-2015) και να την επεκτείνει και στο λεγόμενο «αναλογικό» της μέρος, ώστε οι συντάξεις να μην μετατραπούν σε «επιδόματα».
Ακόμη αποκαλεί εθνοκτόνο το πρόγραμμα του μνημονίου και καλεί την κυβέρνηση να μην το συνεχίσει, πωλώντας με διαδικασίες ρευστοποίησης τα κυριότερα στοιχεία του διαχρονικού άυλου και υλικού πλούτου της χώρας, να μην ξεπουλήσει τη ΔΕΗ, να μην παραδώσει τις παραλίες και τα δημόσια αγαθά, το νερό, την ενέργεια κ.ά. στο κερδοσκοπικό κεφάλαιο και στις ξένες κρατικές εταιρείες.
Διαφορετικά, όπως σημειώνει ο κ. Μητρόπουλος, η κυβέρνηση «θα έχει διαπράξει συνταγματική εκτροπή και θα είναι έκθετη στα μάτια του ελληνικού λαού, κυρίως μάλιστα της νέας γενιάς, της οποίας αποστερεί το εργασιακό, οικογενειακό και εθνικό μέλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης