Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προσαρμογή της ρύθμισης για τις ασφαλιστικές εισφορές ζητεί ο υφ. Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου

Προσαρμογή της ρύθμισης για τις ασφαλιστικές εισφορές ζητεί ο υφ. Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου
Μετά από ερώτηση του βουλευτή, Μ. Κασσή
«Προσαρμογή» της ρύθμισης που ισχύσει για τις ασφαλιστικές εισφορές, ζήτησε ο Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή.
«Συμφωνούμε ότι χρειάζεται προσαρμογή της ρύθμισης. Μπορεί να μην είναι καν δόσεις. Κατά την άποψή μου πρέπει να αφορά αυτούς που δεν μπορούν, και όχι αυτούς που κάνουν το κορόιδο», είπε ο Β. Κεγκέρογλου, επισημαίνοντας πάντως ότι δεν έχει πλέον εκείνος τη σχετική αρμοδιότητα. Θέλουμε λύση που δεν θα αδικεί αυτούς που είναι συνεπείς, αλλά θα δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς που δεν είχαν τη δυνατότητα, είπε και ανέφερε ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες οι οποίοι πληρώνουν τις οφειλές των εργαζομένων τους, αλλά αδυνατούν να πληρώσουν τις δικές τους εισφορές.
Ο Β. Κεγκέρογλου ανέφερε ότι από το πλεόνασμα 20 εκατ. διατίθενται ώστε ο ΕΟΠΥΥ να παρέχει πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, του ΤΣΜΕΔΕ και του ΟΓΑ που κρίθηκαν μη δικαιούχοι της προνοιακής σύνταξης. Στο πρόγραμμα αυτό μπορούν να ενταχθούν όσοι οφείλουν την περίοδο της κρίσης (2011, 2012, 2013) και έχουν φορολογητέο εισόδημα μέχρι 12.000. Αυτοί θα μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους έως 28 Φεβρουαρίου 2015 στον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ προκειμένου να σφραγίσουν τα βιβλιάριά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης