Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης (υπ.Εργασίας) – Τα πιο δύσκολα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία έχουν περάσει

Βρούτσης (υπ.Εργασίας) – Τα πιο δύσκολα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία έχουν περάσει
Κομβικός ο ρόλος του κοινωνικού διαλόγου στη σημερινή συγκυρία
Την άποψη ότι τα πιο δύσκολα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία έχουν περάσει εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης μιλώντας σε συνέδριο για τον κοινωνικό διάλογο στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.
«Ο ρόλος του κοινωνικού διαλόγου στη σημερινή κοινωνικο-οικονομική συγκυρία είναι κομβικός» ανέφερε ο κ.Βρούτσης επισημαίνοντας ότι υπό τις έκτακτες και επείγουσες συνθήκες στην Ελλάδα ο διάλογος αυτός δεν διεξήχθη πάντα με τους καλύτερους όρους.
«Στα κοινωνικά πεδία της απασχόλησης και της κοινωνικής ασφάλισης, πραγματοποιήθηκαν μεταρρυθμίσεις που έφεραν ένα απλό, λειτουργικό και ευέλικτο πλαίσιο ανάπτυξης της αγοράς εργασίας, της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, καθιερώνοντας θεσμούς, κανόνες και διαδικασίες σύμφωνα με τα καλύτερα ευρωπαϊκά πρότυπα» τόνισε ο κ. Βρούτσης, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, να δουλέψουμε όλοι μαζί για να απαντήσουμε στις μεγάλες προκλήσεις που προηγουμένως περιέγραψα. Και οι οποίες αφορούν στο επόμενο στάδιο της εθνικής προσπάθειας, τη φάση της ανάπτυξης».
«Η Ευρώπη εξέρχεται σταδιακά από την κρίση, έχοντας μπροστά της την αντιμετώπιση μιας σειράς ιστορικών προκλήσεων» είπε ο κ.Βρούτσης, ο οποίος αναφερόμενος στην Ελλάδα υποστήριξε ότι «μέσα από δύσκολες και επίπονες διεργασίες και στο πλαίσιο του «οδικού χάρτη» εξόδου από την κρίση που χάραξε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνηση, η ελληνική οικονομία και η κοινωνία, κατόρθωσαν να επιτύχουν βασικούς στόχους, με αποτέλεσμα, σήμερα, στη «μεγάλη στροφή» της οικονομίας να μπορούμε να μιλάμε σχεδόν με βεβαιότητα ότι τα πιο δύσκολα έχουν περάσει».
Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, τώρα η έμφαση πρέπει να δοθεί στη συνεχή και δυναμική αύξηση της παραγωγικότητας, έτσι ώστε οι μισθοί και οι αμοιβές να ξεκινήσουν μια νέα ανοδική τάση με αντίστοιχες αυξήσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης