Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με ποσοστό 70% εγκρίθηκε το σχέδιο του Αλ. Τσίπρα για τις συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ - Διχασμένα τα «πασοκογενή» στελέχη…

Με ποσοστό 70% εγκρίθηκε το σχέδιο του Αλ. Τσίπρα για τις συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ - Διχασμένα τα «πασοκογενή» στελέχη…
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος
Με ποσοστό 70% εγκρίθηκε η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα προς την Κεντρική Επιτροπή, αναφορικά με την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την πολιτική των συνεργασιών – συμμαχιών.
Κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη της Γραμματείας ενέκριναν την εισήγηση του Αλ. Τσίπρα, με την Αριστερή Πλατφόρμα ωστόσο, να μην την υιοθετεί και να επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί στη συνεδρίαση της Κ.Ε.
Η διαφωνία έγκειται στην προσέγγιση πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι ταυτίστηκαν ή ανέχθηκαν την πολιτική των μνημονίων, καθώς η Αριστερά Πλατφόρμα, υπό τον Π. Λαφαζάνη, τάσσεται υπέρ της εκπόνησης ενός πολιτικού σχεδίου, που θα ενώνει τις κοινωνικές δυνάμεις από τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας έως τις δυνάμεις εκ των αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ.
Πληγωμένη από τη σημερινή συνεδρίαση εξήχθη η «πασοκογενής» Σοσιαλιστική Τάση, καθώς οι κ.κ. Π. Κουρουμπλής, Δ. Τσουκαλάς, Γ. Μιχελογιαννάκης, Αντ. Κοτσακάς και Κ. Χρυσόγονος αντιτάχθηκαν στη χθεσινή παρέμβαση των κ.κ. Αλ. Μητρόπουλου και Δ. Τεμπονέρα.
Μάλιστα, η ομάδα των «5» τάσσεται υπέρ της εισήγησης του Αλ. Τσίπρα, για τη συγκρότηση «μιας πλατιάς Δημοκρατικής και Πατριωτικής κοινωνικής συμμαχίας, όσων έχουν πληγεί από τις μνημονιακές πολιτικές, που ξεκινά από τον χώρο του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και θα φθάνει στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας που τοποθετείται ξεκάθαρα απέναντι στην πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας».

Αιχμές Μ. Γλέζου προς Αλ. Τσίπρα - «Απουσία οποιασδήποτε αυτοκριτικής
Πυκνώνουν οι φωνές αμφισβήτησης του Αλέξη Τσίπρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σειρά παίρνει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μ. Γλέζος.
Μετά την κριτική από την αριστερόστροφη «Αριστερή Ενότητα» και τα «πυρά» και από την πασοκογενή «Σοσιαλιστική Τάση», ο ευρβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Γλέζος αφήνεις σαφείς αιχμές προς την ηγεσία του κόμματος.
Ειδικότερα ο κ. Γλέζος στην παρέμβασή του κατά τη διάρκειας της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για απουσία οποιασδήποτε αυτοκριτικής.
Μάλιστα επισήμανε την απόπειρα μετάθεσης των ευθυνών στις Οργανώσεις των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες, αντίθετα, είτε δεν ρωτήθηκαν, είτε τους επιβλήθηκε πακέτο αποφάσεων.
Ο ίδιος μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι στα κείμενα της Εκλογικής Επιτροπής επαναλαμβάνονται και πάλι διαπιστώσεις, χωρίς να εξηγούνται τα αίτια των θετικών και αρνητικών αποτελεσμάτων.
Μάλιστα αναφερόμενος στην απόφαση του κόμματος για «Ανατροπή της Κυβέρνησης, της Τρόικας και του Συστήματος για να έρθει ο Λαός στην Εξουσία», τόνισε ότι στο βαθμό που τηρήθηκε υπήρξαν επιτυχίες ενώ στο βαθμό που δεν τηρήθηκε, υπήρξαν αποτυχίες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης