Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ - Οι διευκρινίσεις του Άρειου Πάγου αποκαλύπτουν ένα ακόμη φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΣΟΚ - Οι διευκρινίσεις του Άρειου Πάγου αποκαλύπτουν ένα ακόμη φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ
Tο ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για ενδεχόμενες ευθύνες του Ευ. Βενιζέλου και του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου
Για «φιάσκο» του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τη διευκρίνιση που δόθηκε σήμερα από τον Άρειο Πάγο, σχετικά με τον φάκελο που εστάλη στη Βουλή για την υπόθεση των υποβρυχίων.
Εδικότερα το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για ενδεχόμενες ευθύνες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ενώ τονίζει ότι θεωρεί λήξαν το θέμα, μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν.
Η αναφορά, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, περί λάθους διατύπωσης στο κείμενο, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ικανοποιεί το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, χθες, δια του γραμματέα της ΚΟ, Παναγιώτη Ρήγα, έθεσε θέμα για τους αρμόδιους εισαγγελείς, που χειρίσθηκαν την υπόθεση.
Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν ότι ήταν επιβεβλημένη η άμεση αντίδραση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου (σσ: η κ. Γκουτζαμάνη ζήτησε γραπτές και προφορικές διευκρινήσεις από τους δύο εισαγγελείς), γιατί -όπως έλεγαν- η αντιφατική και ατυχής διατύπωση του αρχικού διαβιβαστικού εγγράφου των αντεισαγγελέων Πρωτοδικών (παρότι διορθώθηκε στο έγγραφο του αντεισαγγελέα του ΑΠ, Ν. Παντελή), επέτρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώξει να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις μικροκομματικού χαρακτήρα.
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, «μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν ότι ούτε προκαταρκτική εξέταση έγινε, ούτε αξιολόγηση επί της ουσίας, αλλά απλή διαβίβαση των πρακτικών της Βουλής πίσω στη Βουλή, το θέμα μπορεί να θεωρηθεί λήξαν. Άνθρακες ο θησαυρός του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα ακόμη φιάσκο. Ένα φτηνό διαδικαστικό τέχνασμα χωρίς περιεχόμενο».

Αρειος Πάγος: Κακή η διατύπωση για τους υπουργούς

Έγγραφες εξηγήσεις στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, έδωσαν το πρωί της Πέμπτης οι εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος για τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για την υπόθεση των υποβρυχίων για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Ευ.Βενιζέλου και του Γ.Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Bήματος, στις εξηγήσεις τους αναφέρουν ότι «δεν προχώρησαν σε προκαταρκτική εξέταση και επομένως δεν μπορούσαν να κρίνουν αν υπάρχουν νέα στοιχεία. Εκριναν ότι έπρεπε να ακολουθήσουν την τυπική διατύπωση του άρθρου 4 παρ. 2 του νόμου 3126/2003...».
Ο Αρειος Πάγος, πάντως, αποδίδει σε κακή διατύπωση το θέμα που δημιουργήθηκε και λέει ότι «έγινε λάθος, δεν θα τους κρεμάσουμε κιόλας» και μάλλον έτσι κλείνει η όλη υπόθεση.
Με τη φράση «δεν κάναμε προκαταρκτική εξέταση, διερευνήσαμε μόνο τυχόν ευθύνες στην υπόθεση σε σχέση με τους πολίτες και όχι τα πολιτικά πρόσωπα» υποδέχονται στην Εισαγγελία Διαφθοράς, την οποία συντονίζει η Ελένη Ράικου, τις αντιδράσεις για το έγγραφο των εισαγγελικών λειτουργών Πόπης Παπανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνου σε σχέση με την υπόθεση των υποβρυχίων.
Στο ίδιο κλίμα είναι και οι δηλώσεις της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη για τις πολιτικές αντιδράσεις, κυρίως σε σχέση με τον αντιπρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο, παρά για τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ήδη κατηγορούμενο και για τη λίστα Λαγκάρντ. Βεβαίως επικοινωνία υπήρξε και με το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Το βράδυ της Τετάρτης η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεχόταν απανωτά τηλεφωνήματα από δημοσιογράφους, στους οποίους απαντούσε ότι «δεν έγινε ποτέ προκαταρκτική για τα πολιτικά πρόσωπα, διότι αυτό δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα». Νωρίς το πρωί κάλεσε για εξηγήσεις τους δύο εισαγγελείς. Αυτές ήταν γραπτές και προφορικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης