Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Αναστασιάδης: Ισχυρή η ψήφος εμπιστοσύνης των επενδυτών στην Κύπρο - Η σημερινή δημοπρασία δεν «χαλαρώνει» τις προσπάθειες μας

Ν. Αναστασιάδης: Ισχυρή η ψήφος εμπιστοσύνης των επενδυτών στην Κύπρο - Η σημερινή δημοπρασία δεν «χαλαρώνει» τις προσπάθειες μας
"Θα συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια και αποφασιστικότητα"
Τη σημερινή έξοδο της Κύπρου στις διεθνείς αγορές χαιρέτισε ο Πρόεδρος της χώρας, Νίκος Αναστασιάδης.
Ειδικότερα, ο Κύπριος Πρόεδρος ανακοίνωσε πως «είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως μέσα από μια συντονισμένη και συστηματική προσπάθεια η Κύπρος είναι ξανά σε θέση, μετά από τρία και πλέον χρόνια, να χρηματοδοτεί τις ανάγκες της δανειζόμενη από τις διεθνείς αγορές».
Όπως υπογράμμισε, οι συνολικές προσφορές έφτασαν τα 2 δισ., δηλαδή υπήρξε σημαντική υπερκάλυψη, κάτι που αποτελεί ισχυρότατη ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Κυπριακής οικονομίας.
«Θέλω να τονίσω πως η σημερινή επιτυχία με κανένα τρόπο δεν σηματοδοτεί την χαλάρωση της προσπάθειας για την μεταρρύθμιση και την εξυγίανση της οικονομίας μας. Αντίθετα με την ίδια συνέπεια και αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια της διόρθωσης και αποκατάστασης της αναπτυξιακής μας προοπτικής» τόνισε εν συνεχεία.
«Με την ίδια ένταση θα συνεχιστούν και οι παράλληλες προσπάθειες μας για προσέλκυση νέων επενδύσεων αλλά και για προώθηση των προοπτικών ανάπτυξης των υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ, που θα συμβάλουν καθοριστικά στην επιστροφή μας στην οικονομική σταθερότητα, στην ανάπτυξη και την ευημερία» κατέληξε ο Κύπριος Πρόεδρος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης