Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) για αίτημα Ξηρού – Στηρίζουμε τα ανθρωπιστικά δικαιώματα όλων των κρατουμένων

Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) για αίτημα Ξηρού – Στηρίζουμε τα ανθρωπιστικά δικαιώματα όλων των κρατουμένων
Έκανε λόγο για προσπάθεια απόδοσης στον ΣΥΡΙΖΑ μιας αντίληψης για την τρομοκρατία, που δεν έχει
Για προσπάθεια απόδοσης στον ΣΥΡΙΖΑ μιας αντίληψης για την τρομοκρατία που δεν έχει έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στήριζε το αίτημα ανθρωπιστικής μεταχείρισης οποιουδήποτε κρατούμενου και για οποιοδήποτε αδίκημα.
Απαντώντας στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος έκανε λόγο για «πολιτική σημειολογία» στην υποστήριξη από δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης του αιτήματος του Σάββα Ξηρού για κατ’ οίκον νοσηλία, λόγω της αναπηρίας του σε ποσοστό 93%, σημείωσε ότι «προσπαθείτε να αποδώσετε στον ΣΥΡΙΖΑ μία αντίληψη για την τρομοκρατία την οποία δεν έχει. Από την πρώτη στιγμή έχουμε καταδικάσει την τρομοκρατία. Και έχουμε ένα λόγο παραπάνω να την καταδικάζουμε».
Πρόσθεσε δε, ότι αυτό θα το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για οποιονδήποτε κρατούμενο και για «οποιοδήποτε αδίκημα έχει καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη», καθώς «ο χαρακτήρας του εγκλήματος εξετάσθηκε και απέφερε τα έννομα αποτελέσματα».
Τόνισε ακόμη ότι «πολιτική σημειολογία είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της έννομης τάξης της ανθρώπινης ζωής οποιουδήποτε ανθρώπου ανεξαρτήτως της πράξης του» και συμπλήρωσε ότι αυτή η πολιτική σημειολογία έπρεπε να χαρακτηριστεί «θετική», και όχι να την ψέγουν.
«Δεν θα πάω στο άλλο άκρο, να μιλήσω για μεροληψία με βάση το χαρακτήρα του εγκλήματος, αλλά δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο οι βουλευτές και να γίνονται αντικείμενο εκστρατείας που έχει άλλους στόχους», επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης