Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αθανασίου (υπ. Δικαιοσύνης) – Πολιτική σημειολογία η στήριξη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Σ. Ξηρό

Αθανασίου (υπ. Δικαιοσύνης) – Πολιτική σημειολογία η στήριξη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Σ. Ξηρό
Υψηλοί τόνοι στη Βουλή
Την άποψη ότι η παρουσία δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και η στήριξη τους στο αίτημα του Σάββα Ξηρού να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του κατ’οίκον λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που παρουσιάζει ενέχει έντονη πολιτική σημειολογία εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ.Αθανασίου.
Σε παρέμβαση του κατά τη διάρκεια συζήτησης ηςς Διεθνούς Σύμβασης για την προστασία όλων των προσώπων από αναγκαστική εξαφάνιση, ο Χ. Αθανασίου αναφέρθηκε στο άρθρο 557 της Δικονομίας, το οποίο ορίζει ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να διαταχθεί από δικαστήριο η διακοπή της εκτέλεσης της ποινής.
«Δεν είναι θέμα μαρτύρων, αυτό προκύπτει από ιατρικά πιστοποιητικά. Έχει όμως πολιτική σημειολογία, όταν βουλευτές πάνε να καταθέσουν για κάποιον κατηγορούμενο για πράξεις τρομοκρατίας» τόνισε ο κ.Αθανασίου.
«Είναι σημειολογία πολιτική. Πας μάρτυρας γιατί; Για να πειστεί (το δικαστήριο) για την υγεία του;. Αυτά προκύπτουν από ιατρικά πιστοποιητικά. Δεν θα πω και κάτι άλλο. Ξέρω λόγω της παλιάς μου εμπειρίας ότι πολλά στελέχη σας κατέθεταν και σε δίκες», υποστήριξε ο Χ. Αθανασίου απευθυνόμενος σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Η τοποθέτηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία απευθυνόμενη στον υπουργό Δικαιοσύνης φώναξε: «Δεν ντρέπεστε λίγο;».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης