Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ένα βήμα πίσω κάνει ο Χ. Αθανασίου (υπ. Δικαιοσύνης) - Μόνο μετά από καταδίκη η στέρηση προνομίων των εν ενεργεία βουλευτών

Ένα βήμα πίσω κάνει ο Χ. Αθανασίου (υπ. Δικαιοσύνης) - Μόνο μετά από καταδίκη η στέρηση προνομίων των εν ενεργεία βουλευτών
Μόνο εφόσον υπάρχει καταδικαστική απόφαση θα εφαρμόζεται η στέρηση δικαιωμάτων
Ένα βήμα πίσω για τη στέρηση των προνομίων και ατελειών βουλευτών που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη, έκανε ο Υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου αλλάζοντας τη σχετική ρύθμιση.
Ειδικότερα ο κ. Αθανασίου μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, διευκρίνισε ότι οι βουλευτές θα χάνουν τα προνόμια και τις ατέλειες που απολαμβάνουν ( τηλεφωνική και ταχυδρομική ατέλεια, αυτοκίνητο, επιδόματα οργάνωσης γραφείου, εισιτήρια κλπ.) εφόσον υπάρχει καταδικαστική απόφαση σε βάρος τους για κακούργημα ή πλημμέλημα και όχι από τη στιγμή που παραπέμπονται στο ακροατήριο.
Η αλλαγή προέκυψε μετά και από αντιδράσεις που προκάλεσε η ρύθμιση σχεδόν στο σύνολο των βουλευτών, που υποστήριζαν ότι με αφορμή ακόμη και ανυπόστατες μηνύσεις θα μπορούσαν να χάνουν, μέρος των εσόδων τους που αποτελούν «εργαλεία» για την εύρυθμη λειτουργία των γραφείων τους. Άλλωστε η σχετική ρύθμιση παρότι χαρακτηρίστηκε ως «φωτογραφική» για τους υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αφορούσε και δεκάδες άλλους βουλευτές που είναι εγκαλούμενοι από πολίτες για υποθέσεις που μπορεί να αφορούσαν τον πρότερο βίο τους (δήμαρχοι, νομάρχες, επιχειρηματίες κτλ).
«Μία σκέψη είναι να γίνεται (σ.σ. η άρση των προνομίων) όχι με παραπομπή σε δίκη, αλλά με καταδικαστική απόφαση» σημείωσε ο κ. Αθανασίου.
Η επίμαχη διάταξη βρίσκεται στο άρθρο 38, ενώ ο υπουργός δεν προσδιόρισε το περιεχόμενο των αλλαγών που θα κάνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης