Τελευταία Νέα
Πολιτική

Bολές Χρυσοχοΐδη για την κριτική που ασκείται στις μειώσεις εισιτηρίων – Έκανε λόγο για νεκροθάφτες της ελπίδας και εμπόρους της απελπισίας

Bολές Χρυσοχοΐδη για την κριτική που ασκείται στις μειώσεις εισιτηρίων – Έκανε λόγο για νεκροθάφτες της ελπίδας και εμπόρους της απελπισίας
Λάθος πολιτική η συνέχιση της διαθεσιμότητας, τόνισε
Αιχμές σε όσους αμφισβητούν τις εξαγγελίες σχετικά με τις μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων άφησε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για «νεκροθάφτες της ελπίδας και εμπόρους της απελπισίας».
Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real ανέφερε ότι «όποιος επινόησε από αυτούς που γράφουν στις εφημερίδες σήμερα την αναγωγή στο λεπτό της ώρας της τιμής του εισιτηρίου για να αποδείξει τάχα πως η τιμή αυξήθηκε, αντί να μειωθεί, μπερδεύει τα τηλέφωνα με τα λεωφορεία».
Πρόσθεσε δε, «χρονοχρέωση στο εισιτήριο δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, ούτε καν χιλιομετρική αναλογικότητα για τις οδικές μετακινήσεις».
Μάλιστα, χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς επισημαίνοντας: «Θα σας πω κάτι πολύ απλό που ξεχνούν αυτοί οι αδαείς ή αυτοί οι κακόπιστοι επινοητές, οι νεκροθάφτες της ελπίδας και οι έμποροι της απελπισίας.
»Λυπάμαι πολύ γιατί όλα αυτά προέρχονται και από αριστερή πλευρά, οι “νεκροθάφτες” της ελπίδας και αυτοί που καλλιεργούν κάθε ημέρα την απελπισία στον κόσμο. Σύμφωνα με στοιχεία, η μέση διάρκεια χρήσης του εισιτηρίου, μέχρι σήμερα, είναι 61 λεπτά. Το 80% των ανθρώπων κυκλοφορεί από 54’, το λιγότερο, μέχρι 67’. Δεν υπάρχει κανείς που να πηγαίνει πάνω από 70’. Άρα σε ποιους αναφέρονται; Σε ένα 15%. Αυτοί αδικούνται ναι. Αυτοί, το 15%, αδικούνται».
Ερωτηθείς σχετικά με το μέτρο της διαθεσιμότητας και τις απολύσεις τόνισε ότι «είναι λάθος κουβέντα όλη αυτή και είναι και παλιά κουβέντα, για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις», προσθέτοντας ότι «όσο δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη, εμείς που έχουμε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, να κάνουμε αλλαγές, γενναίες αλλαγές και να αλλάξουμε τα πράγματα στο δημόσιο, τόσο θα συζητάμε όλη αυτή την ιστορία η οποία θα παίρνει τη μορφή ακορντεόν».
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «μου λένε ότι πρέπει να κάνω κινητικότητα άλλα 1.000 άτομα διότι έχω τις περισσότερες εταιρείες στην ευθύνη μου. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται έτσι, είναι αυτοκτονικό και είναι λάθος πολιτική όλη αυτή, δεν οδηγεί πουθενά. Ομως χωρίς αλλαγές και το δημόσιο και η Ελλάδα δεν μπορούν να προχωρήσουν. Ας το πάρουμε απόφαση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης