Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατευθυντήριες γραμμές έδωσε στους υπουργούς ο Αντώνης Σαμαράς – Μπαράζ συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατευθυντήριες γραμμές έδωσε στους υπουργούς ο Αντώνης Σαμαράς – Μπαράζ συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου
Στο επίκεντρο η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
(upd)Διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς έχει από σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κύριο μέλημα και σύσταση του οποίου είναι να συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς το κυβερνητικό έργο.
Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε η ηγεσία των υπουργείων Υγείας, Πολιτισμού, Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ χθες ο κ.Σαμαράς συναντήθηκε με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε πρώτη η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού.
Εξερχόμενος της συνάντησης ο υπ.Πολιτισμού, Κ.Τασούλας, αφού υποστήριξε ότι έχουν σημαντικά, θετικά βήματα στον χώρο του Πολιτισμού, αναφερόμενος στις συστάσεις του πρωθυπουργού, τόνισε: «Μας ζήτησε αυτά να συνεχιστούν, να διευρυνθούν. Πήραμε συγκεκριμένες εντολές, σαφείς, γιατί αυτός ο τομέας είναι το καμάρι, το διαμάντι, η ελπίδα της Ελλάδας. Οφείλουμε να δουλέψουμε και να αποδώσουμε. Ο τομέας του πολιτισμού μπορεί να είναι ο σημαιοφόρος της νέας Ελλάδας» κατέληξε ο κ. Τασούλας.
Εξερχόμενος του πρωθυπουργικού μεγάρου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, δήλωσε ότι δόθηκαν οι πρώτες κατευθυντήριες γραμμές σε όλους για τα θέματα του υπουργείου.
«Περιμένω τις αρμοδιότητές μου από τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο. Πάμε τώρα στο υπουργείο για δουλειά» ανέφερε.
Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Ο Ι. Βρούτσης σημείωσε ότι το υπουργείο Εργασίας, από το ευρύ φάσμα των αρμοδιοτήτων του, έχει να παίξει και να διαδραματίσει, όπως και στο παρελθόν, έναν πολύ σημαντικό ρόλο σε κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την κοινωνική συνοχή.
«'Εχουμε κάνει παρά πολλά τα δύο χρόνια που πέρασαν, έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις οι οποίες άφησαν εποχή και άλλαξαν το πρόσωπο του υπουργείου Εργασίας. Αλλα δεν σταματάμε εδώ. Μπροστά μας ανοίγονται προκλήσεις για το αύριο. Προκλήσεις, που πρέπει να λύσουμε» τόνισε ο κ. Βρούτσης.
Ερωτηθείς για τη χθεσινή απόφαση για ομαδικές απολύσεις, απάντησε ότι «το συγκεκριμένο ζήτημα το χειρίζεται πλέον το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, ένα θεσμικό όργανο που λειτουργεί ανεξάρτητα, αυτόνομα, με διαδικασίες οι οποίες αξιολογούν τα πραγματικά περιστατικά» ενώ σημείωσε ότι η απόφαση που πάρθηκε ήταν και τεκμηριωμένη.
Ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία και με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
«Συναντηθήκαμε, κουβεντιάσαμε, θέσαμε τις βασικές προτεραιότητες για το άμεσο προσεχές διάστημα. Η κυβερνηση θεωρεί τον αγροτικό τομέα ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης. Θέσαμε ως βασικό στόχο την άμεση ολοκλήρωση εφαρμογής της νέας ΚΑΠ ώστε η νέα χρονιά να μας βρει προετοιμασμένους για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις γιατί η νέα ΚΑΠ είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο αγροτικής πολιτικής» δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης.
Ο κ.Σαμαράς, ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχίσει τις επαφές του με υπουργούς που διατήρησαν τα χαρτοφυλάκια τους κατά τον ανασχηματισμό, ζητά από τους υπουργούς της κυβέρνησης του να μην χαλαρώσουν και να συνεχίσουν με εντατικούς ρυθμούς τη δουλειά τους, καθιστώντας τους σαφές πως θα παρακολουθεί από κοντά τα πεπραγμένα τους.
Το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει ο πρωθυπουργός είναι ότι η κυβέρνηση, αμέσως μετά τον ανασχηματισμό, συνεχίζει τη σκληρή δουλειά επικεντρώνοντας την προσπάθεια της σε αλλαγές που μπορεί να συνδράμουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.
Με αυτόν άλλωστε τον τρόπο ο κ.Σαμαράς απαντά τόσο στην εκλογική ετοιμότητα που έχει θέσει το ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας όσο και στο δημοσίευμα του Economist που εκτιμά ότι με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται για εκλογές.
Από το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδονται όλα αυτά τα σενάρια και εκτιμήσεις, υπογραμμίζοντας – κατά την πάγια πολιτική ρητορική και τακτική - πως στόχος της κυβέρνησης Σαμαρά είναι η εξάντληση της τετραετίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης