Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Στρατούλης (ΣΥΡΙΖΑ) – Εγκληματική η έγκριση των ομαδικών απολύσεων στην Ελλ. Χαλυβουργία – Ανοίγει την κερκόπορτα για προσφυγές και άλλων επιχειρήσεων

Δ. Στρατούλης (ΣΥΡΙΖΑ) – Εγκληματική η έγκριση των ομαδικών απολύσεων στην Ελλ. Χαλυβουργία – Ανοίγει την κερκόπορτα για προσφυγές και άλλων επιχειρήσεων
Ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης
Ακραία αντεργατική, απάνωθρωπη και πολιτικά και κοινωνικά εγκληματική χαρακτηρίζει ο υπεύθυνος του τομέα Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, την έγκριση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας των ομαδικών απολύσεων στην Ελληνική Χαλυβουργία, τονίζοντας ότι ανοίγει την κερκόπορτα για προσφυγή και άλλων επιχειρήσεων.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Στρατούλης, «πριν στεγνώσει το μελάνι της έκθεσης του ΔΝΤ, με την οποία προανήγγειλε συμφωνία τρόικας και κυβέρνησης για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του ΣΕΒ από κοινού ενέκριναν στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας σαρωτικές ομαδικές απολύσεις στην Ελληνική Χαλυβουργία».
Η συναπόφαση αυτή κυβέρνησης και ΣΕΒ, τονίζει ο κ. Στρατούλης, είναι ακραία αντεργατική, απάνθρωπη και πολιτικά και κοινωνικά εγκληματική και προσθέτει ότι «αποτελεί την κερκόπορτα για προσφυγές και άλλων επιχειρήσεων στο ΑΣΕ, για την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, η οποία θα εκτινάξει ακόμα περισσότερο τα ποσοστά της ανεργίας, θα εντείνει το κλίμα ανασφάλειας των εργαζομένων, θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο την εργοδοτική αυθαιρεσία και θα οδηγήσει στην μετατροπή των χώρων εργασίας σε σύγχρονα εργασιακά κάτεργα».
Μάλιστα, όπως επισημαίνει, εάν «περάσουν» οι ομαδικές απολύσεις στην Ελληνική Χαλυβουργία, δεν θα μείνει όρθιος κανένας φραγμός στις απολύσεις και ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση ανάκληση αυτής της ακραία αντεργατικής απόφασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης