Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καταργούνται τα προνόμια για τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής – Κατατέθηκε το νέο νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης

Καταργούνται τα προνόμια για τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής – Κατατέθηκε το νέο νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης
Σε περίπτωση αμετάκλητης καταδίκης βουλευτών θα στερούνται πλήρως τα προνόμια
Παράθυρο για κατάργηση των προνομίων που απολαμβάνουν οι προφυλακισμένοι και υπόδικοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ανοίγει νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ειδικότερα σύμφωνα με διάταξη νομοσχεδίου το οποίο κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης, προβλέπεται η άμεση αναστολή των προνομίων τους θα επιβάλλεται σε εν ενεργεία βουλευτές που παραπέμπονται αμετάκλητα σε δίκη για κακούργημα ή για ορισμένα πλημμελήματα.
Σε περίπτωση αμετάκλητης καταδίκης τους για τα αδικήματα αυτά θα στερούνται πλήρως τα προνόμια.
Στη σχετική διάταξη αναφέρεται ότι το μέτρο αυτό τίθεται σε ισχύ στις περιπτώσεις που τα πλημμελήματα αφορούν, μεταξύ άλλων, κατηγορίες για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση, απιστία δικηγόρου ή απιστία περί την υπηρεσία, δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος, συκοφαντική δυσφήμιση, τη νομοθεσία περί ναρκωτικών, λαθρεμπορία ή τυχερά παιχνίδια.
Σημειώνεται ότι το μέτρο θα εφαρμόζεται για τα προνόμια των βουλευτών που αφορούν αυτοκίνητα, ταχυδρομική ή τηλεφωνική ατέλεια, δωρεάν εισιτήρια, επίδομα γραφείου, αλλά δεν συμπεριλαμβάνεται η βουλευτική αποζημίωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης