Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) – Η νέα κυβέρνηση μπορεί γρήγορα να αποδειχθεί θερινή παρένθεση

Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) – Η νέα κυβέρνηση μπορεί γρήγορα να αποδειχθεί θερινή παρένθεση
Καμία κυβέρνηση που καταποντιζόταν δεν διασώθηκε με τον ανασχηματισμό
Την άποψη ότι η νέα κυβέρνηση μπορεί γρήγορα να αποδειχθεί μια θερινή παρένθεση εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης.
«Καμιά κυβέρνηση - μέχρι τώρα - που καταποντιζόταν, δεν διασώθηκε με ανασχηματισμό. Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός των Σαμαρά - Βενιζέλου δεν σηματοδοτεί με κανέναν τρόπο αλλαγή πολιτικής, παρά την ευρεία αλλαγή προσώπων. Αντίθετα, όλα τα πρόσωπα και της νέας κυβέρνησης είναι βουτηγμένα μέχρι το λαιμό στη λάσπη των τροϊκανών - μνημονιακών πολιτικών που κατέστρεψαν και συνεχίζουν να καταστρέφουν τη χώρα» αναφέρει σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Λαφαζάνης.
«Ο Γκίκας Χαρδούβελης είναι, από άποψη πολιτικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μία «κοψιά» με τον Γιάννη Στουρνάρα. Διαθέτει όλα τα προσόντα, για να είναι μία μεγάλη εγγύηση ότι θα συνεχιστούν, αν δεν κλιμακωθούν επιπλέον, οι μνημονιακές πολιτικές λιτότητας και εκποίησης της χώρας» υποστήριξε ο κ.Λαφαζάνης κληθείς να σχολιάσει για την πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος υπουργός Οικονομικών.
Αναφερόμενος, τέλος, στη συνάντηση που θα έχει σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με το διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, ο κ. Λαφαζάνης τονίζει ότι «το μέγα θέμα για την Ελλάδα αυτή την ώρα είναι το χρέος και, συγκεκριμένα, η ανάγκη για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, που αποτελεί προϋπόθεση, για να ανασάνει η χώρα».
«Ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει το θέμα του χρέους και στον κ. Draghi. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη σήμερα που παλεύει σε όλα τα επίπεδα και με ριζοσπαστικές θέσεις για το χρέος, όταν η κυβέρνηση βάζει το κρίσιμο αυτό θέμα, για το παρόν και το μέλλον του τόπου, κάτω από το χαλί» τόνισε ο κ.Λαφαζάνης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης