Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιφυλακτικότητα Κορκίδη (ΕΣΕΕ) για ανασχηματισμό – «Ίδωμεν αν οι αλλαγές προσώπων θα φέρουν βελτιώσεις»

Επιφυλακτικότητα Κορκίδη (ΕΣΕΕ) για ανασχηματισμό – «Ίδωμεν αν οι αλλαγές προσώπων θα φέρουν βελτιώσεις»
Μια αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα δημιουργεί αναπόφευκτα προσδοκίες και αίσθηση ανανέωσης, όμως τα αναμενόμενα πολλαπλά οφέλη τις περισσότερες φορές δεν προκύπτουν, σημείωσε
Επιφυλακτικός όσον αφορά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε χθες, Δευτέρα, είναι ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, αλλά και του ΕΒΕΑ, Βασίλης Κορκίδης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ίδωμεν εάν οι αλλαγές προσώπων θα φέρουν βελτιώσεις».
Όπως επισήμανε ο κ. Κορκίδης, μια αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα δημιουργεί αναπόφευκτα προσδοκίες και αίσθηση ανανέωσης, όμως τις περισσότερες φορές δεν προκύπτουν τα αναμενόμενα πολλαπλά οφέλη.
Επισήμανε ακόμη ότι παραμένει ζητούμενο να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των ανθρώπων της αγοράς και ειδικότερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω της αλλαγής στο μείγμα της οικονομικής πολιτικής και όχι από την αλλαγή προσώπων.
Παράλληλα, σημείωσε ότι οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της υπερφορολόγησης, η διευθέτηση του εσωτερικού χρέους της αγοράς, η ρευστότητα, το ασφαλιστικό, η αναθέρμανση του κοινωνικού διαλόγου, καθώς και η καθιέρωση ενός δίκαιου και φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Όπως επισήμανε ο κ. Κορκίδης, αποτελεί πλέον υποχρέωση και ευθύνη όλων των υπουργών, η «εφαρμογή της πολιτικής που ανακοίνωσε προεκλογικά ο πρωθυπουργός για ανακούφιση των αδύναμων και στήριξη των μικρομεσαίων της αγοράς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης