Τελευταία Νέα
Πολιτική

Xατζησωκράτης (ΔΗΜΑΡ) - «Αποδιοπομπαίος τράγος» ο Χ. Θεοχάρης - Απαξίωση του θεσμού

Xατζησωκράτης (ΔΗΜΑΡ) - «Αποδιοπομπαίος τράγος» ο Χ. Θεοχάρης - Απαξίωση του θεσμού
"Η πάταξη της φοροδιαφυγής δεν μπορεί να υλοποιείται ουσιαστικά και να γίνεται αποτελεσματική από εντεταλμένες κρατικές υπηρεσίες"
Την παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη σχολίασε το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Χατζησωκράτης, κάνοντας λόγο απαξίωση του θεσμού μέσα σε μόλις ένα χρόνο λειτουργίας του.
Ειδικότερα ο κ. Χατζησωκράτης ανέφερε με ανάρτηση του στο Facebook: «Σέβομαι την παραίτηση για «προσωπικούς λόγους» του ΓΓ Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη, αλλά είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στην συνήθη πρακτική του «αποδιοπομπαίου τράγου».
«Είναι λυπηρό εντός ενός χρόνου ένας θεσμός, αυτός του Γ. Γραμματέα Εσόδων 5ετούς θητείας μετά από διαγωνισμό, που χαιρετίστηκε ως μεταρρύθμιση, να οδηγείται εντός χρόνου στην απαξίωση και ουσιαστικά στην ακύρωση» σημειώνει το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ και καταλήγει:
«Η πάταξη της φοροδιαφυγής δεν μπορεί να υλοποιείται ουσιαστικά και να γίνεται αποτελεσματική από εντεταλμένες κρατικές υπηρεσίες αν δεν συνοδεύεται από μια διάχυτη πολιτική βούληση για τον σκοπό αυτό και κυρίως αν παρεμποδίζεται από σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, την τελευταία περίοδο, που φοροαπάλλαξαν επιχειρήσεις και επιχειρηματίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης