Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) – Δεν βλέπω στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο – Ορίζοντας και προοπτική του ο σοσιαλισμός

Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) – Δεν βλέπω στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο – Ορίζοντας και προοπτική του ο σοσιαλισμός
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, που φέρει μεγάλες προοδευτικές αλλαγές στην κοινωνία με ορίζοντα και προοπτική τον σοσιαλισμό, τόνισε
Αρνητικός στο ενδεχόμενο στροφής του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, τονίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται είναι να παραμείνει ριζοσπαστική αριστερά.
Ειδικότερα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αυτό που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να παραμείνει ριζοσπαστική αριστερά, να ενισχύσει και να ενδυναμώσει τα στοιχεία εκείνα που ανταποκρίνονται στις μεγάλες κοινωνικές ανάγκες και τα κοινωνικά προβλήματα, να κάνει μια πολύ μεγάλη αντεπίθεση με όρους κινήματος και κοινωνικών αγώνων και αυτά είναι που θα του διασφαλίσουν μια μεγάλη νέα δυναμική, για την οποία έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες από το εκλογικό αποτέλεσμα».
Πρόσθεσε δε, ότι δεν βλέπει στροφή προς το κέντρο, για να επισημάνει ότι «αυτό που λέει ο Τσίπρας είναι κέντρο; Είναι μια κοινωνική συμμαχία, είναι η πρόταση για τη διαμόρφωση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας, η οποία να έχει πατριωτικά, προοδευτικά και δημοκρατικά χαρακτηριστικά. Αυτό δεν σημαίνει κέντρο, δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη σύνδεση».
Μάλιστα, όπως επισήμανε, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, ένα κόμμα που φέρει μεγάλες προοδευτικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία με ορίζοντα και προοπτική τον σοσιαλισμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης