Πολιτική

Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ) – Η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να κυβερνά – Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής

Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ) –  Η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να κυβερνά – Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής
Την επαύριον των ευρωεκλογών η κυβέρνηση είναι σε παράλυση
Την άποψη ότι ηθικά και πολιτικά η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Σταθάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι το διακύβευμα για τα επόμενα χρόνια είναι ανάμεσα στη συνέχιση όχι μόνο της πολιτικής λιτότητας αλλά και της μνημονιακής πολιτικής.
«Προφανώς το διακύβευμα πλέον για τα επόμενα χρόνια, είναι ανάμεσα στη συνέχιση όχι μόνο της πολιτικής λιτότητας αλλά και της μνημονιακής πολιτικής, το οποίο ουσιαστικά είναι το διαλυμένο τοπίο των εργασιακών σχέσεων, οι συνεχόμενες ιδιωτικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις», υποστήριξε σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Σταθάκης, ο οποίος τόνισε ότι «έχουμε ένα πακέτο πλήρως μετατοπισμένο στην ουσία της μνημονιακής πολιτικής».
«Απέναντι σε αυτό, εμείς τοποθετούμε τη δική μας αντιμνημονιακή ατζέντα. Αυτό είναι ένα χάσμα, από το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει μια Εθνική συνεννόηση. Έχουμε διατυπώσει τις απόψεις μας για την ατζέντα της διαπραγμάτευσης. Εντούτοις παραμένει το θέμα, ότι δεν μπορεί να εμπλακεί αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια τέτοιου τύπου συζήτηση με την κυβέρνηση που εφαρμόζει αυτά», τόνισε ο κ.Σταθάκης.
«Φυσικά και πρέπει να συνεννοηθούμε. Αυτό που είναι αιχμή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι ηθικά και πολιτικά η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνάει. Παρά το ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει ότι δεν συμβαίνει τίποτα, την επαύριον των ευρωεκλογών είναι σε παράλυση. Δεν μπορεί να συνεχίσει σαν να μη συμβαίνει τίποτα» είπε ο κ.Σταθάκης, υπογραμμίζοντας πως «το διακύβευμα είναι σαφές. Χρειάζεται ή απαιτείται αλλαγή πολιτικής στην Ελλάδα. Αυτό δυστυχώς παραπέμπει σε εκλογές».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης