Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητικοί παράγοντες στο Reuters - To αργότερο στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο ανασχηματισμός - Αποχωρεί από το ΥΠΟΙΚ ο Γ. Στουρνάρας

Κυβερνητικοί παράγοντες στο Reuters - To αργότερο στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο ανασχηματισμός - Αποχωρεί από το ΥΠΟΙΚ ο Γ. Στουρνάρας
Το νωρίτερο εντός της τρέχουσας εβδομάδας
Eντός της τρέχουσας εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, υποστηρίζει από την πλευρά του το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ανώτατες κυβερνητικές πηγές.
Όπως επισημαίνει το Reuters, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ανακοινώσει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης είτε αυτή την εβδομάδα, είτε στις αρχές της επόμενης, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει εκ νέου το πολιτικό momentum.
"Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, που χαίρει ευρείας στήριξης και αποδοχής, πιθανότατα θα είναι από εκείνους που αποχωρούν από τα πόστα τους", δηλώνουν οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης στο πρακτορείο.
Μάλιστα, όχι μια, αλλά τέσσερις διαφορετικές πηγές, φέρεται να δηλώνουν πως πράγματι βρίσκεται υπό συζήτηση η παραμονή ή όχι του Γ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.
Ένας από τους τέσσερις κυβερνητικούς παράγοντες επιβεβαιώνει πως ο Γ. Στουρνάρας αποχωρεί από το υπουργείο Οικονομικών. Οι άλλοι τρεις δηλώνουν πως δεν έχει ακόμη ληφθεί οριστική απόφαση.
"O Στουρνάρας από την πλευρά του εμφανίζεται πρόθυμος να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών, μετά τη δίδυμη επιτυχία της Ελλάδας (επιστροφή στις αγορές και παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος). Την ίδια στιγμή όμως δεν αποκλείεται τελικώς να παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αναλάβει το κρίσιμο ζήτημα της νέας αναδιάρθρωσης του χρέους", δηλώνουν δύο άλλοι αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης