Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Δύσκολη» η συνάντηση Ν. Αναστασιάδη (πρ. Κύπρου) - D. Eroglu (Τουρκοκύπριος ηγέτης) για το Κυπριακό

«Δύσκολη» η συνάντηση Ν. Αναστασιάδη (πρ. Κύπρου) - D. Eroglu (Τουρκοκύπριος ηγέτης) για το Κυπριακό
Τέσσερις ολόκληρες ώρες διήρκησε η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών
Με δυσκολίες ολοκληρώθηκε η σημερινή ημέρα των διαπραγματεύσεων μεταξύ του  Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.
Όπως ανάφερε ελληνοκυπριακή πηγή η σημερινή τετράωρη συνάντηση ήταν «ιδιαίτερα δύσκολη καθώς απαιτήθηκε πολύ ώρα προκειμένου ο Έρογλου να μετακινηθεί από την αρχική του θέση να περάσουν οι διαπραγματεύσεις στην τρίτη φάση».
Τελικά η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάντεχαϊμ, ανακοίνωσε ότι η συνάντηση έγινε σε «εποικοδομητικό και εγκάρδιο κλίμα».
Όπως δήλωσε η ίδια, οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν να ολοκληρώσουν την παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό και (συμφώνησαν) να υποβάλουν και να συνεχίσουν να υποβάλλουν προτάσεις σε όλα τα ουσιώδη θέματα».
Ακόμη ανέφερε ότι οι δυο πλευρές συζήτησαν το θέμα της αναβίωσης των τεχνικών επιτροπών και πιθανά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, καθώς και άλλα ουσιώδη θέματα που σχετίζονται με άλλα κεφάλαια.
Επιπλέον η Μπάντεχαϊμ είπε ότι οι ηγέτες συμφώνησαν να συναντώνται δύο φορές το μήνα.  
Έτσι οι  επόμενες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 23 Ιουνίου και 7 Ιουλίου.
Αναχωρώντας από τον χώρο της συνάντησης, οι δύο άνδρες δεν προέβησαν σε δηλώσεις.
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο έγκυρες πηγές, ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης κατέστησε σαφές στον Ντερβίς Έρογλου ότι αν δεν καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για όλες τις πτυχές του Κυπριακού κι αν δεν επιχειρηθεί γεφύρωση όλων των διαφορών στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει λόγος οι διαπραγματεύσεις να περάσουν στην τρίτη φάση, όπου θα γίνει το «πάρε-δώσε».
Ακόμη σύμφωνα με την ίδια πηγή ο κ. Αναστασιάδης τόνισε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει μέχρι τον Αύγουστο τις θέσεις της επί όλων των πτυχών των κεφαλαίων του Κυπριακού και κάλεσε την τουρκοκυπριακή πλευρά να πράξει το ίδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης