Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ) – Η κυβέρνηση δεν μπορεί να φέρει εις πέρας διαπραγμάτευση του χρέους – Πρέπει να κάτσει στον πάγκο

Π. Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ) – Η κυβέρνηση δεν μπορεί να φέρει εις πέρας διαπραγμάτευση του χρέους – Πρέπει να κάτσει στον πάγκο
Τόσο η έκθεση του ΔΝΤ όσο και οι δηλώσεις Σόιμπλε διαλύουν την όποια ψεύτικη αισιοδοξία για την πορεία της χώρας, ανέφερε ο Σκουρλέτης
Για διάλυση της όποιας ψεύτικης αισιοδοξίας γύρω από την πορεία της χώρας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί το χρέος και θα πρέπει να «κάτσει στην άκρη, στον πάγκο».
Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ, αλλά και τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για την ανάγκη ενός νέου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι «τόσο η έκθεση, όσο και οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε κινούνται στην ίδια κατεύθυνση, να διαλύσουν την όποια ψεύτικη αισιοδοξία γύρω από την πορεία της χώρας».
Πρόσθεσε δε, ότι «επιβεβαιώνουν κάποιες επισημάνσεις που είχαμε κάνει από την αρχή, ότι αυτό το πρόγραμμα δεν έχει σαν στόχο να ορθοποδήσει η χώρα, αλλά κυρίως να επιφέρει μεγάλες ανατροπές εις βάρος του κόσμου της εργασίας και βέβαια να αποτελέσει μακρινό παρελθόν αυτό που είχαμε ονομάσει κοινωνικό κράτος σε ευρωπαϊκό χώρο».
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο χάραξης εθνικής στρατηγικής για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους,όπως έχε ζητήσει ο πρωθυπουργός, δήλωσε αρνητικός σημειώνοντας ότι «ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να φέρει σε πέρας μια διαπραγμάτευση.
Η μόνη θετική στάση εκ μέρους της κυβέρνησης είναι να καθίσει στην άκρη, στον πάγκο, αυτό θα αποτελεί μία αυτοκριτική στάση στα γεγονότα στο τι έπραξε το μόνο ωφέλιμο».
Όσον αφορά το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι «για το θέμα αυτό πράγματι επιβάλλεται να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις, οι οποίες όμως θα πρέπει να αντιστοιχούν στους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς».
Όπως επισήμανε, αυτοί οι συσχετισμοί, μετά και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, έχουν ανατραπεί και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση κάνει μία προσπάθεια άνευ αρχών να συγκροτηθεί μία πλαστή προεδρικό πλειοψηφία απλά και μόνο για να παραταθεί ο βίος της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης