Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος - Καταδικάζει τους βανδαλισμούς στο εβραϊκό νεκροταφείο Θεσσαλονίκης

Ευ. Βενιζέλος - Καταδικάζει τους βανδαλισμούς στο εβραϊκό νεκροταφείο Θεσσαλονίκης
Οι ελληνικές αρχές θα κάνουν ό,τι μπορούν για να συλλάβουν τους υπαίτιους αυτής της πράξης
Με τον πιο έντονο τρόπο καταδικάζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου από αγνώστους το βράδυ της 29ης Μαΐου και διαβεβαιώνει ότι οι ελληνικές αρχές θα κάνουν ό,τι μπορούν για να συλλάβουν τους υπαίτιους αυτής της πράξης.
«Καταδικάζω με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τη χθεσινή βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου της Θεσσαλονίκης. Είναι μία πράξη αποτρόπαια που προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη όχι μόνο της Ισραηλιτικής Κοινότητας αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ.Βενιζέλος.
Διαβεβαιώνει δε την Ισραηλιτική Κοινότητα ότι οι ελληνικές αρχές θα πράξουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, όπως είπε, για να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους υπαίτιους «της απροκάλυπτης αυτής πράξης αντισημιτισμού και μισαλλοδοξίας, η οποία δεν συνάδει με τις δημοκρατικές αξίες της ανοχής και της πολυπολιτισμικότητας που εκφράζουν την ελληνική κοινωνία».
Νωρίτερα το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) με ανακοίνωσή του εξέφραζε «τη λύπη και την αγανάκτηση του Ελληνικού Εβραϊσμού για το καταδικαστέο αυτό γεγονός».
Mάλσιτα ζήτησε τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των υπευθύνων και την προστασία των εβραϊκών ιερών τόπων στη χώρα μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης