Τελευταία Νέα
Πολιτική

Koύρκουλας (υφ. Εσωτερικών) - Θα υπάρξει σύντομα κοινά αποδεκτή λύση για τη διαδοχή του Barroso στην προεδρία της Κομισιόν

Koύρκουλας (υφ. Εσωτερικών) - Θα υπάρξει σύντομα κοινά αποδεκτή λύση για τη διαδοχή του Barroso στην προεδρία της Κομισιόν
Ο κ. Κούρκουλας τόνισε ότι προτεραιότητα της ΕΕ η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών
Την ανάγκη οι πολιτικές προτεραιότητες της Ε.Ε να ενσωματώσουν εκείνα τα μηνύματα των ευρωεκλογών που θα της επιτρέψουν να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη και όσων δεν την εμπιστεύτηκαν, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας με τη λήξη του άτυπου συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Ζάππειο.
Ο κ. Κούρκουλας, σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ,  εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στις συνεννοήσεις υπό τον κ. Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα υπάρξει σύντομα κοινά αποδεκτή λύση  αναφορικά με το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Ζοζέ Μπαρόζο στην προεδρία της Κομισιόν.
Για το ίδιο θέμα ο Γάλλος αρμόδιος αξιωματούχος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Χάρλεμ Ντεζίρ ανέφερε πως οι υπουργοί που συναντήθηκαν στην Αθήνα, ζήτησαν να διευθετηθεί σύντομα το θέμα των προσώπων ως προς την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να επικεντρωθούμε στις προτεραιότητες.
Ο κ. Ντεζίρ εκτίμησε ότι οι προτεραιότητες που αναφέρονται στην Ευρώπη για την προσεχή πενταετία είναι πολύ πιο σοβαρές από το θέμα των προσώπων που συζητείται αυτή την περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης