Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παναγιωτόπουλος (υπ.Πολιτισμού) – Δεν υπάρχει πολιτική απονομιμοποίηση της κυβέρνησης – Η φθορά της πρέπει να μας προβληματίσει

Παναγιωτόπουλος (υπ.Πολιτισμού) –  Δεν υπάρχει πολιτική απονομιμοποίηση της κυβέρνησης – Η φθορά της πρέπει να μας προβληματίσει
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεισε – Δεν πέτυχε πλειοψηφικό ρεύμα ανατροπής
Την άποψη ότι δεν υπάρχει πολιτική απονομιμοποίηση της κυβέρνησης εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού, Π.Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ωστόσο υποστήριξε ότι η φθορά της πρέπει να τεθεί προς προβληματισμό.
«Τα συμπεράσματα από τις τελευταίες εκλογές θα πρέπει να είναι συνδυαστικά. Ο κόσμος δεν ψήφισε για διακυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία στους τελικούς συσχετισμούς στις ευρωεκλογές, είναι 2ο κόμμα, αλλά αν δούμε τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, έχασε 139.000 ψηφοδέλτια από αυτά που είχε πάρει τον Ιούλιο του 2012» υπογράμμισε σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Παναγιωτόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι ήταν αναμενόμενη η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ.
« Ναι μεν η κυβέρνηση εμφανίζει μια φθορά η οποία πρέπει να μας προβληματίσει. Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να πείσει την κοινή γνώμη για ένα πλειοψηφικό ρεύμα ανατροπής και αυτό δεν το πέτυχε» υποστήριξε ο κ.Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας ότι «στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Σταθάκης, είχαν συνδέσει το αποτέλεσμα των εκλογών με το άθροισμα των δύο κομμάτων».
«Το άθροισμα των ποσοστών των 2 κομμάτων, υπερβαίνει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ κατά 5 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες. Το μήνυμα μεν δόθηκε, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτική απονομιμοποίηση της κυβέρνησης» υποστήριξε ο υπουργός Πολιτισμού, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η έννοια της δυσαρμονίας, δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα. Η παρούσα βουλή, πρέπει να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η εκλογή προέδρου πρέπει να αποδεσμεύεται από τις Εθνικές κάλπες»
«Η χώρα πρέπει να πετύχει. Η εποχή των αυτοδυναμιών έχει τελειώσει. Βρισκόμαστε στο κεφάλαιο των συνθέσεων, των συνεργασιών. Από τέτοιες συνθέσεις πρέπει να προέλθει και το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μη μιλάμε για αποστασίες. Να μιλήσουμε για συνθέσεις. Εγώ θα καλούσα και τον ΣΥΡΙΖΑ, να καθίσει και να συνεννοηθεί με τις άλλες δυνάμεις για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης