Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Παπανδρέου - Το δημοψήφισμα μου «κόστισε» την πρωθυπουργία - Οι επιλογές μου ήταν μεταξύ του κακού και του… χειρότερου

Γ. Παπανδρέου - Το δημοψήφισμα μου «κόστισε» την πρωθυπουργία - Οι επιλογές μου ήταν μεταξύ του κακού και του… χειρότερου
"Αυτή η απόφαση μου κόστισε τη δουλειά μου, αλλά οδήγησε σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό και σε ευρύτερη συνεργασία"
Του δημοψηφίσματος του 2012 υπεραμύνθηκε για ακόμη μία φορά, ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.
Μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο, ο Γ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε της απόφασης του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, καθώς «αυτός ήταν ο μοναδικός σίγουρος τρόπος να αλλάξει κανείς τον τρόπο σκέψης και να εφαρμόσει δραστικές μεταρρυθμίσεις. Αυτή η απόφαση μου κόστισε τη δουλειά μου, αλλά οδήγησε σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό και σε ευρύτερη συνεργασία».
Αναφερόμενος στην περίοδο διακυβέρνησης του, υποστήριξε πως «λίγες εβδομάδες αφότου εξελέγην Πρωθυπουργός, η Ελλάδα βρέθηκε στην χειρότερη παγκόσμια οικονομική κρίση της μεταπολεμικής ιστορίας της. Από την αρχή είδα αυτή την κρίση ως ευκαιρία να προωθήσουμε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα καθιστούσαν το σύστημα διακυβέρνησης περισσότερο αξιόπιστο και διαφανές και την οικονομία μας πιο δίκαιη και βιώσιμη. Από το φορολογικό σύστημα, τον δημόσιο τομέα, ήμουν αποφασισμένος να χρησιμοποιήσω την κρίση για να αλλάξω την Ελλάδα προς το καλύτερο», προσθέτοντας πως «το χρέος και τα ελλείμματα ήταν μόνο συμπτώματα βαθύτερων ζητημάτων».
«Είχα ένα όραμα, μάλιστα, ένα όνειρο, αλλά ταυτόχρονα έπρεπε να ζυγίσω τις επιλογές μου, μεταξύ χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ και σκληρής, επώδυνης διαδικασίας προσαρμογής. Οι επιλογές μου ήταν μεταξύ κακού και χειρότερου» εξήγησε εν συνεχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης