Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φουντώνουν τα σενάρια για το πολιτικό μέλλον του Φ. Κουβέλη - Γ. Πανούσης (ΔΗΜΑΡ) - Μπορεί να είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Φουντώνουν τα σενάρια για το πολιτικό μέλλον του Φ. Κουβέλη - Γ. Πανούσης (ΔΗΜΑΡ) - Μπορεί να είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η ΔΗΜΑΡ δεν θα γίνει ουρά της Ελιάς και του Ποταμιού, τόνισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γ. Πανούσης
Φουντώνουν τα σενάρια για το πολιτικό μέλλον του Φώτη Κουβέλη, λίγες ώρες μετά την παραίτηση του από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ. Μάλιστα ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γ. Πανούσης εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Κουβέλης μπορεί να προορίζεται για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ειδικότερα ο κ. Πανούσης, μιλώντας στον ALPHA, ανέφερε: «Ο Φώτης Κουβέλης ολοκλήρωσε έναν κύκλο και θέλει ο ίδιος να συμμετάσχει με άλλους όρους. Μπορεί να θέλει να συμβάλλει πιθανόν με νέο ρόλο, ο οποίος μπορεί να είναι ο πρόεδρος της νέας κεντροαριστεράς ή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας».
Ερωτηθείς για το αν θα μπορούσε να πάει για πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Κουβέλης, ο κ. Πανούσης τόνισε:
«Θεωρώ πως είναι σοβαρός, συνετός και συνεπής άνθρωπος εδώ και 30 χρόνια. Δεν πετάει κουβέντες για να πει μετά κάντε ένα κείμενο και ζητήστε να γυρίσω πίσω. Μπορεί να έκλεισε έναν κύκλο για να ανοίξει έναν άλλο. Θα τον στηρίξω σε οποιοδήποτε αξίωμα, απλώς αυτή τη στιγμή θα θέσει την ίδια τη δημοφιλία του σε αμφισβήτηση αν γίνουν κόλπα. Και κανείς δεν θέλει κόλπα, ούτε ο ίδιος».
Κληθείς να σχολιάσει τι θα πράξει ο ίδιος, αν δεν επικυρωθεί η παραίτηση Κουβέλη από τα όργανα του κόμματος, ο κ. Πανούσης υπογράμμισε: «Εγώ θεωρώ ότι είναι ιστορικό και εμβληματικό στέλεχος. Δεν μπορεί και δεν θα ήθελε να παίξει ποτέ με τους θεσμούς και τις διαδικασίες».
«Τον τιμά που πήρε πάνω του όλη την ήττα ενώ δεν έπρεπε να την πάρει πάνω του-άλλοι έφταιξαν περισσότερο- και πρέπει να μείνει στη θέση αυτή που έχει. Γι' αυτό και τον αγαπάμε όλοι» πρόσθεσε.
Τέλος αναφερόμενος στο πως πρέπει να κινηθεί στο μέλλον η ΔΗΜΑΡ  ο κ. Πανούσης τόνισε ότι «δεν θα γίνει ουρά της Ελιάς και του Ποταμιού, αλλά θα γίνουμε κι εμείς μέρος της νέας συζήτησης για συγκρότηση του κεντροαριστερού χώρου της σοσιαλιστικής δημοκρατίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης