Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παραιτήθηκε ο Φ. Κουβέλης από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ - Αναλαμβάνει την ευθύνη για την αποτυχία στις ευρωεκλογές

Παραιτήθηκε ο Φ. Κουβέλης από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ - Αναλαμβάνει την ευθύνη για την αποτυχία στις ευρωεκλογές
Η παραίτηση του Φ. Κουβέλη υποβλήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος
(upd)Την παραίτηση του από την ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς υπέβαλε ο Φώτης Κουβέλης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το απογοητευτικό ποσοστό που έλαβε το κόμμα στις ευρωεκλογές της Κυριακής 25 Μαΐου.
"Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτησή μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες", αναφέρει στη δήλωση του ο Κουβέλης.

Ολόκληρη η δήλωση του Φώτη Κουβέλη:
«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ.
Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.
Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος , να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτηση μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες.
Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις».

Ευ. Βενιζέλος - Εμμένει στη συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ παρά την παραίτηση Κουβέλη
Γέφυρες με τη ΔΗΜΑΡ επιθυμεί εκ νέου να ρίξει ο Ευ. Βενιζέλος, παρά τις ραγδαίες εσωκομματικές εξελίξεις, στον απόηχο της παραίτησης του Φώτη Κουβέλη.
«Εμείς θέλουμε συνολικά η κεντροαριστερά να αναπτύξει μία δυναμική και γι’ αυτό θέλαμε και θέλουμε τη συνεργασία» επισήμανε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Αναφερθείς στην απόφαση του Φ. Κουβέλη να παραιτηθεί από την ηγεσία της Αγίου Κωνσταντίνου, διέτεινε πως «σεβόμαστε πλήρως τις εσωτερικές διαδικασίες όλων των κομμάτων, εν προκειμένω της ΔΗΜΑΡ».
«Δεν επιχαίρουμε καθόλου για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα. Εμείς θέλουμε συνολικά η κεντροαριστερά να αναπτύξει μία δυναμική και γι’ αυτό θέλαμε και θέλουμε τη συνεργασία. Δεν κάνουμε μη θεμιτές παρασκηνιακές επαφές» κατέληξε ο Ευ. Βενιζέλος.

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις θα φέρει η αποχώρηση του Φώτη Κουβέλη από τη ΔΗΜΑΡ
Η παραίτηση του Φώτη Κουβέλη από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να πυροδοτήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και δεν πρέπει να αποτιμηθεί ως ένα μεμονωμένο γεγονός.
Εκ πρώτης όψεως η αποχώρηση του Φώτη Κουβέλη όχι μόνο αντανακλά, αλλά και επισφραγίζει την πανωλεθρία της Δημοκρατικής Αριστεράς στις Ευρωεκλογές της Κυριακής.
Η παραίτηση του Φώτη Κουβέλη όμως από τη ΔΗΜΑΡ αναμένεται να προκαλέσει νέα δεδομένα στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.
Ο Φώτης Κουβέλης είχε ευθέως κατηγορηθεί από τους επικριτές του για το γεγονός πως αρνήθηκε να συμμετάσχει στις πολιτικές ζυμώσεις για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.
Επομένως η αποχώρηση του Φώτη Κουβέλη ανοίγει τον δρόμο για τη συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς - στη μετά Κουβέλη εποχή - στις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.
Ο Φώτης Κουβέλης αποτελεί πλέον παρελθόν για τη ΔΗΜΑΡ, αφού το πολύ κακό εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής επισφράγισε το τέλος εποχής για τον ίδιο στην ηγεσία του κόμματος.
Ωστόσο αυτό το τέλος εποχής καλλιεργεί το έδαφος και επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις... Οι ζυμώσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

(Πρώτη ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Μαΐου - 14:54)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης