Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ένδειξη ηττοπάθειας η κατάργηση του bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα στην Ελλάδα

Ένδειξη ηττοπάθειας η κατάργηση του bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα στην Ελλάδα
Ο Βενιζέλος φέρνει στο επίκεντρο ένα θέμα με στρατηγική να κόψει τον αέρα….του ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμη και της ΝΔ
Ως ένδειξη ηττοπάθειας χαρακτηρίζεται από στελέχη της ΝΔ η κατάργηση του bonus των 50 εδρών που λαμβάνει το πρώτο κόμμα, θέμα το οποίο έχει θέσει ο Βενιζέλος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ του 8% έχει κάθε λόγο να αποδυναμώσει το εκάστοτε πρώτο κόμμα για να μπορεί να είναι χρήσιμο κόμμα στον σχηματισμό κυβερνήσεων.
Το ΠΑΣΟΚ ανήκει στα κόμματα που «λατρεύουν» την εξουσία και όσο πιο κατακερματισμένο είναι το πολιτικό σύστημα τόσο περισσότερο θα έχει ανάγκη το πρώτο κόμμα τις συνεργασίες….στην οποία το ΠΑΣΟΚ είναι πρόθυμο να συμμετάσχει.
Το παράδοξο είναι ότι επί 40 χρόνια κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ και είτε με ποσοστό 47% είτε με ποσοστά 8% συνεχίζει να ασκεί εξουσία.
Η τακτική του ΠΑΣΟΚ είναι να περιορίσει την δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ όποιο κόμμα είναι πρώτο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Η ΝΔ ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες θεωρεί λάθος να ανοίξει σε αυτή την συγκυρία θέμα κατάργησης του bonus των 50 εδρών για δύο λόγους
1)Θα θεωρηθεί από την κοινωνία ότι διακατέχεται από ηττοπάθεια γιατί νίκησε με 4% ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές
2)Η ΝΔ μπορεί υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις να περάσει πρώτο κόμμα και ως εκ τούτου δεν το συμφέρει η κατάργηση του bonus των 50 εδρών.
Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα διπλό σχεδιασμό καθώς με τα ποσοστά που λαμβάνει μόνο ως εταίρος μπορεί να λειτουργήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας.
Η ΝΔ έχει άλλη στρατηγική, έχει μεγάλη διαφορά ποσοστών από το ΠΑΣΟΚ και αντιμετωπίζει τις εξελίξεις από διαφορετική οπτική γωνία, στόχων και προτεραιοτήτων.
Κατάργηση του bonus των 50 εδρών συμφέρει το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν συμφέρει την ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης