Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ώρα της κρίσης… - Κουτσούμπας: Ισχυροποίηση του ΚΚΕ - Καμμένος: Δεν προσκυνάμε την Merkel - Koυβέλης: Η αντίθεση των πολιτών θα καταγραφεί

Η ώρα της κρίσης… - Κουτσούμπας: Ισχυροποίηση του ΚΚΕ - Καμμένος: Δεν προσκυνάμε την Merkel - Koυβέλης: Η αντίθεση των πολιτών θα καταγραφεί
Τι υπογραμμίζουν Στ. Θεοδωράκης, Γ. Καρατζαφέρης και Ν. Χρυσόγονος
Λίγες ώρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Μαΐου και τα πολιτικά κόμματα επιχειρούν να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους, προς τέρψη ενός καλού εκλογικού ποσοστού.
Μιλώντας στην εφημερίδα Real News, οι επικεφαλής του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΛΑΟΣ, του Ποταμιού και των Οικολόγων Πράσινων καταθέτουν τις δικές τους απόψεις, παρακινώντας τους Έλληνες ψηφοφόρους να τους επιλέξουν.

Δ. Κουτσούμπας (ΚΚΕ)
«Το κριτήριο της ψήφου σε όλες τις κάλπες πρέπει να είναι το ίδιο, "Ισχυροποίηση του ΚΚΕ", το οποίο είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να εκφράσει αυθεντικά τη λαϊκή καταδίκη στην ΕΕ» επισημαίνει ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, προσθέτοντας παράλληλα, πως «δεν γνωρίζουν οι "φωστήρες" του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι νικήτριες καπιταλιστικές χώρες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στήριξαν τη γερμανική οικονομία, όχι από αλληλεγγύη -όπως είπε ο κ. Τσίπρας στο debate- αλλά για να υπάρχει ένα ισχυρό αντίβαρο στο ανερχόμενο τότε σοσιαλιστικό σύστημα;».

Π. Καμμένος (ΑΝ.ΕΛ.)
Η ψήφος στους ΑΝ.ΕΛ. παρέχει «τη δυνατότητα δημιουργίας μιας εθνικής κυβέρνησης αυτών που δεν προσκύνησαν τη Μέρκελ, αυτών που δεν τους κρατούν από τα σκάνδαλα της Siemens και των υποβρυχίων».
«Οι ΑΝΕΛ θα αναλάβουν πρωτοβουλίες εγγυητή για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, η οποία θα αποκαταστήσει την εθνική κυριαρχία της χώρας και θα ξαναφέρει το χαμόγελο στα παιδιά μας» διαμηνύει.

Στ. Θεοδωράκης (Το Ποτάμι)
Στην ίδια εφημερίδα, ο επικεφαλής του κόμματος «Ποτάμι», Στ. Θεοδωράκης εξαίρει την ανάγκη μικρών και μεγάλων συμμαχιών, καθώς «το παλιό πολιτικό σύστημα είναι χοντρόπετσο και δεν αλλάζει εύκολα μυαλά».
«Να αλλάξουμε πολιτικό προσωπικό, να φύγουμε από τους μαθουσάλες του κυβερνητισμού, αλλά και από τους άλλους που αναζητούν τις λύσεις για το 2014 στα βιβλία του 19ου αιώνα» υποστηρίζει εν συνεχεία.

Φ. Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ)
«Οι κάλπες θα επιβεβαιώσουν την αντίθεση των πολιτών σε επιλογές που επιτείνουν το κοινωνικό αδιέξοδο, βυθίζουν τη νέα γενιά στην απελπισία και εγκλωβίζουν την οικονομία στο τέλμα της ύφεσης» τονίζει ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, προσθέτοντας πως «θα καταγράψουν την κρίση εκπροσώπησης που εξακολουθεί να μαστίζει το κομματικό σύστημα, αφού οι εταίροι του νέου διπολισμού, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αναμένεται να συγκεντρώσουν αθροιστικά ποσοστό κατά πολύ μεγαλύτερο από το 50%».

Γ. Καρατζαφέρης (ΛΑΟΣ)
«Η χώρα δεν πρέπει να πέσει στις δαγκάνες των άκρων» διατείνει ο Γ. Καρατζαφέρης, σημειώνοντας πως «απαιτείται, το αποτέλεσμα να είναι τέτοιο, που να επιβάλει μια ευρεία συζήτηση για το ποιος θα παραλάβει τη σκυτάλη μετά την κοινωνική και, εν πολλοίς, εθνική αποτυχία του δίδυμου Σαμαρά-Βενιζέλου».

Ν. Χρυσόγονος (Οικολόγοι Πράσινοι)
«Επιδιώκουμε ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών» εξηγεί ο συμπρόεδρος των Οικολόγων Πρασίνων, τονίζοντας πως «αν το ευρωκοινοβούλιο γεμίσει με ευρωσκεπτικιστές, ακροδεξιούς και νεοναζί, θα είναι καταστροφικό για την Ευρώπη και την Ελλάδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης