Τελευταία Νέα
Πολιτική

Guardian - Η Χρυσή Αυγή… αλλάζει - Αποχωρίζεται τις μπότες και τα μαύρα μπλουζάκια για να προσελκύσει… ψηφοφόρους!

Guardian - Η Χρυσή Αυγή… αλλάζει - Αποχωρίζεται τις μπότες και τα μαύρα μπλουζάκια για να προσελκύσει… ψηφοφόρους!
«Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε μία νέα φάση»
Άρδην αλλαγή της ρητορικής αλλά και της εικόνας της Χρυσής Αυγής, ελέω ψηφοθηρικών λόγων, διαπιστώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το βρετανικό δημοσίευμα, η Χρυσή Αυγή αντικατέστησε τις μπότες με… κουστούμια, προκειμένου να εισέλθει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μάλιστα, σημειώνεται πως μεταξύ των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών, υπάρχουν αρκετές προεξέχουσες προσωπικότητες, όπως καθηγητές, δικηγόροι και επιχειρηματίες.
«Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε μία νέα φάση» παραδέχεται ο Γ. Κύρτσος, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ.
Οι νέες συνθήκες επιτάσσουν την άρδην αλλαγή της εικόνας του ακροδεξιού κόμματος, το οποίο σταδιακά αποχωρίζεται τα μαύρα μπλουζάκια.
Σε αυτό το σημείο, ο Guardian υπενθυμίζει τη δικαστική περιπέτεια των μελών της Χρυσής Αυγής, αλλά και την προφυλάκιση του επικεφαλής, Ν. Μιχαλολιάκου.
«Οι προσπάθειες κάθαρσης του κόμματος φαίνεται πως αποδίδουν καρπούς» παραδέχεται εν συνεχεία, η βρετανική εφημερίδα, παραπέμποντας στα υψηλά ποσοστά του κόμματος.
«Μάλιστα, ακόμα και στο Κολωνάκι, οι εξτρεμιστές κατάφεραν να αποσπάσουν το 13,7% των ψήφων» σημειώνει παράλληλα.
«Είναι μία ψήφος διαμαρτυρίας. Δεν είμαστε ούτε φασίστες ούτε ναζί» τονίζει ο Δ. Δεληγιάννης, επιχειρηματίας και ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής.
Από την άλλη πλευρά, πλήθος ανθρωπιστικών οργανώσεων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα. «Συνιστά κίνδυνο για την Ευρώπη, κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή, να φορούν προσωπείο, προκειμένου να προσελκύσουν ψηφοφόρους» υπογραμμίζει η Sonni Efron της οργάνωσης Human Rights First,

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης