Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ) – Η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα στο Ευρωκοινοβούλιο – Έρχονται νέα μέτρα και εκλογές εντός του 2014

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ) – Η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα στο Ευρωκοινοβούλιο – Έρχονται νέα μέτρα και εκλογές εντός του 2014
Απορρίπτει επιστροφή στην κυβέρνηση και συνεργασία με το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ
Τη βεβαιότητα του ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα είναι παρούσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το μήνυμα που λαμβάνει από τις επαφές και τις συναντήσεις που έχει με τους πολίτες.
Σε δηλώσεις του στο Βήμα Fm, ο κ.Κουβέλης διατύπωσε εκ νέου την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες μεταβολές στον εκλογικό χάρτη μετά τις εκλογές της Κυριακήκς.
«Βλέπω να έρχονται νέα μέτρα και τότε θα δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε η χώρα το 2014 να πορευτεί προς τις κάλπες» υποστήριξε ο κ.Κουβέλης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει την πτώση των ποσοστών της ΔΗΜΑΡ, τόνισε ότι ένα μέρος των πολιτών πιστεύει ότι θα έπρεπε το κόμμα του να μείνει στην κυβέρνηση.
«Ίσως φταίμε κι εμείς γιατί δεν εξηγήσαμε στον κατάλληλο χρόνο γιατί φύγαμε» είπε ο κ.Κουβέλης, ο οποίος υποστήριξε ότι θεωρεί πως ορθά το 2012 η ΔΗΜΑΡ συμμετείχε στην κυβέρνηση, μια και η χώρα ήταν με το ένα πόδι έξω από την Ευρωζώνη.
«Η προγραμματική συμφωνία, ωστόσο, δεν τηρήθηκε και έτσι αποχωρήσαμε. Δεν επέλεξα να έχω διακοσμητικό ρόλο» τόνισε ο κ.Κουβέλης, ο οποίος επανέλαβε ότι απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιστροφής στην κυβέρνηση, αλλά και συνεργασίας με τον «σημερινό» ΣΥΡΙΖΑ.
«Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι πολιτική εκκρεμούς. Δεν έχει σαφήνεια στις θέσεις του και αυτό δεν μας βρίσκει σύμφωνους» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «υποσχεσιολογία» και «αντιφάσεις».
Αναφερόμενος στην Κεντροαριστερά ο κ.Κουβέλης τόνισε ότι θα πρέπει να προχωρήσει με προοδευτικό περιεχόμενο και να βρει ενιαία πολιτική έκφραση.
«Ή θα υπάρξει ως προοδευτική Κεντροαριστερά ή δεν θα υπάρξει καθόλου και θα πάρω τις ανάλογες πρωτοβουλίες» είπε ο κ.Κουβέλης, ο οποίος αναφερόμενος στην αντιπαράθεση που υπάρχει με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι «κανείς δεν μπορεί να κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή, ούτε να κάνει νεύματα».
«Κανείς πλέον δεν είναι ανυποψίαστος για το τι είναι η Χρυσή Αυγή» είπε ο κ.Κουβέλης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «προφανέστατα δεν θέλουμε αυτές τις ψήφους. Το λέμε αυτό κατηγορηματικά».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης