Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άποψη του bankingnews - Οι ευρωεκλογές δεν θα προκαλέσουν πτώση της κυβέρνησης αλλά η Ελλάδα θα μπει σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο

Άποψη του bankingnews - Οι ευρωεκλογές δεν θα προκαλέσουν πτώση της κυβέρνησης αλλά η Ελλάδα θα μπει σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο
Αιτίες της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου η πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ και η εκλογική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ
(upd) Το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και του β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν θα οδηγήσουν σε πτώση την κυβέρνηση.
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα φέρει για πρώτη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα με την ΝΔ δεύτερη και την Χρυσή Αυγή τρίτο πολιτικό κόμμα ακολουθούμενο από το Ποτάμι.
Το ΠΑΣΟΚ θα καταρρεύσει σχεδόν θα χάσει το 50% της εκλογικής δύναμης που είχε καταγράψει στις βουλευτικές εκλογές του 2012 δηλαδή 12,28%.
Το αποτέλεσμα του δευτέρου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών θα καταδείξει ότι η ΝΔ διατηρεί ακόμη ερείσματα στην κοινωνία.
Βέβαια έχει χάσει την περιφέρεια Αττικής, έχει χάσει τον δήμο Αθηναίων και έχει χάσει επίσης και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Μπορεί ο Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία να προέρχεται από την ΝΔ αλλά πολεμήθηκε από τους μηχανισμούς της ΝΔ η οποία κατέβασε δικό της υποψήφιο τον Ιωαννίδη.
Παρ΄ όλα αυτά η ΝΔ θα καταγραφεί ότι διαθέτει εκλογικά ερείσματα.
Ωστόσο ενώ το πολιτικό συμπέρασμα αυτών των δύο εκλογικών αναμετρήσεων θα είναι τέτοιο που δεν θα οδηγήσει σε κατάρρευση την κυβέρνηση ωστόσο θα αποτελέσει την βάση για να ανοίξει μια μακρά προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα.
Οι αιτίες της μακράς προεκλογικής περιόδου θα είναι
1)Η πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές
2)Η δραματική πτώση του ΠΑΣΟΚ που σχεδόν θα καταρρεύσει.
Με βάση αυτά τα δεδομένα η Ελλάδα θα εισέλθει σε μια μακρά προεκλογική περίοδο που με θα οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές το αργότερο έως την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης