Τελευταία Νέα
Πολιτική

Α. Σαμαράς – Αρκεί ένα πολιτικό «ατύχημα» για να πάνε όλα στράφι – Χρειαζόμαστε σταθερότητα, αποφύγαμε τα χειρότερα

Α. Σαμαράς – Αρκεί ένα πολιτικό «ατύχημα» για να πάνε όλα στράφι – Χρειαζόμαστε σταθερότητα, αποφύγαμε τα χειρότερα
Να μην δημιουργηθεί αστάθεια ξανά λόγω των Ευρωεκλογών
Σηκώνει τους τόνους στην πολιτική αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ και ενώ έχουν απομείνει μόλις δύο 24ωρα από τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και τις Ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος καλεί τους πολίτες να μην επιτρέψουν να δημιουργηθεί ξανά αστάθεια που απειλεί να χαθούν όλα όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Έχοντας ως ένα ακόμα «όπλο» στην επιχειρηματολογία του τη σημερινή αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, ο κ.Σαμαράς, ο οποίος θα μιλήσει στις 19:00 το απόγευμα σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, προβάλλει το διακύβευμα της σταθερότητας.
«Θα ήταν λάθος να αφήσουμε να δημιουργηθεί αστάθεια ξανά, εξαιτίας των ευρωεκλογών. Γιατί η αστάθεια μπορεί να έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες...Χρειάστηκαν πολλές θυσίες για να σηκωθεί η Ελλάδα στα πόδια της. Αλλά θα αρκούσε ένα «ατύχημα» ή μια χαλαρή στάση στην εκλογική αναμέτρηση για να πάνε όλα στράφι. Και να γυρίσουμε πάλι εκεί που βρεθήκαμε πριν από τέσσερα χρόνια» αναφέρει ο κ.Σαμαράς σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Έθνος.
«Τώρα χρειαζόμαστε σταθερότητα περισσότερο από ποτέ. Αποφύγαμε τα χειρότερα, μπήκαμε στην ανάκαμψη, αλλά ο κίνδυνος να γυρίσουμε πίσω δεν έχει αποτραπεί πλήρως» τονίζει ο πρωθυπουργός, ο οποίος σπεύδει να επισημάνει πως την προσεχή Κυριακή οι πολίτες δεν ψηφίζουν για την κυβέρνηση αλλά για το Ευρωκοινοβούλιο.
«Οι κάλπες που στήθηκαν την περασμένη Κυριακή, αλλά και αυτές που θα στηθούν, δεν αφορούν κάποιο «δημοψήφισμα» (...). Το να δίνει όποιος θέλει, όποιο νόημα θέλει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για άλλο ζήτημα, είναι εκβιαστικό και επικίνδυνο» υποστηρίζει ο κ.Σαμαράς, τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός δεν θέλει την προσφυγή σε πρόωρες εθνικές εκλογές.
«Γιατί ο λαός καταλαβαίνει ότι κάτι τέτοιο τώρα θα προκαλούσε αποσταθεροποίηση, που θα κινδύνευε να βυθίσει τη χώρα, σε πολύ μεγάλες περιπέτειες. Έχουμε κάποιους που θέλουν να «σκίσουν» τα μνημόνια αλλά δεν ξέρουν πως. Θέλουν να δώσουν αυξήσεις στον κόσμο με λεφτά που δεν υπάρχουν. Δεν λένε από που θα τα βρουν, δεν λένε από ποιους θα δανειστούν, γιατί δεν υπάρχει κανείς να μας δανείσει. Λένε να επιστρέψουμε σε «αναδιανομή» από δανεικά. Δεν λένε ποιους θα φορολογήσουν μέσα στη χώρα. Κι όταν πήγαν να πουν κάτι για «έκτακτο αναγκαστικό δανεισμό», τρόμαξαν και οι ίδιοι με αυτά που είπαν...» αναφέρει ο κ.Σαμαράς.
Ερωτηθείς για το έργο της κυβέρνησης συνεργασίας ο πρωθυπουργός τονίζει ότι «έκανε μια σειρά από πραγματικούς άθλους που δεν πίστευε κανείς ότι μπορούν να γίνουν (...). Τώρα που πέρασαν τα δύσκολα, τώρα που αρχίζει η ανάκαμψη, οι δυνατότητες να σταθεί η κυβέρνηση είναι μεγαλύτερες».
«Εάν αποδοκιμαστούν όσοι θέλουν αποσταθεροποίηση και επιστροφή στην κρίση, τότε η Βουλή μπορεί να εξαντλήσει την τετραετία» εκτιμά ο κ.Σαμαράς, ο οποίος σε ερώτηση για το εάν ένα άσχημο εκλογικό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρες κάλπες, απαντά: «Τώρα είμαστε μπροστά στις εκλογές. Δεν μπορώ και δεν πρέπει να απαντήσω για λογαριασμό άλλου κόμματος... Το βασικό είναι να αποδοκιμαστούν όσοι θέλουν να προκαλέσουν πρόωρες εκλογές. Εφόσον γίνει αυτό, θα βρεθεί λύση για όλα τα άλλα».
Κληθείς να σχολιάσει τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, ο κ.Σαμαράς υπογραμμίζει ότι πρόκειται για «ψήφο οργής και απόγνωσης» και εκτιμά ότι «όσο βγαίνουμε από την κρίση τόσο θα εξαλείφεται η απόγνωση και θα εκτονώνεται η οργή».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης