Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σάλος για τα προεκλογικά σποτ του Ποταμιού περί της… πρώτης φοράς των ψηφοφόρων – Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) - Χυδαία και προσβλητικά

Σάλος για τα προεκλογικά σποτ του Ποταμιού περί της… πρώτης φοράς των ψηφοφόρων – Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) - Χυδαία και προσβλητικά
Εσωκομματικές αντιδράσεις και στο Ποτάμι – Άκρως επιτυχημένο το βίντεο λέει το επιτελείο του κόμματος
Έντονες αντιδράσεις, ακόμα και στο εσωτερικό του κόμματος, έχουν προκαλέσει τα προεκλογικά σποτ του Ποταμιού ενόψει των Ευρωεκλογών.
Τα σποτάκια, τα οποία τιτλοφορούνται «Πρώτη Φορά», αποτελούν ένα περίεργο μείγμα παιχνιδιού λέξεων, εκφράσεων και διαρκών υπαινιγμών και υπονοούμενων σχετικά με την πρώτη φορά της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος και της σεξουαλικής πράξης.
Για παράδειγμα σε ένα από τα σποτάκια η ψηφοφόρος του Ποταμιού αναγνωρίζει ότι η πρώτη φορά είναι πολύ σημαντική γιατί πρέπει να γίνει με κάποιον που εμπιστεύεσαι, γιατί είναι μοναδική…
Τα σποτάκια αυτά, τα οποία παραπέμπουν στο αντίστοιχο εγχείρημα του προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama, προκάλεσαν την αντίδραση του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του κόμματος, Π.Βαλλιάνου, ο οποίος υποστήριξε ότι «οι διαφημίσεις αυτές προσβάλλουν κάθε γυναίκα με ένα διεστραμμένο χιούμορ» και ότι «προσβάλλουν κάθε αξία, για την οποία υποτίθεται ότι συγκροτήθηκε Το Ποτάμι».
Αντιδράσεις υπήρξαν και από την έτερη υποψήψια ευρωβουλευτή του Ποταμιού, Βάσω Κιντή, η οποία χαρακτήρισε τα σποτάκια «κακόγουστα και σεξιστικά».
«Το πρόβλημα δεν είναι ότι παρομοιάζεται η συμμετοχή στις εκλογές με την σεξουαλική πράξη και ότι μιλούν οι γυναίκες για το σεξ. Το πρόβλημα είναι ότι μιλούν μόνο οι γυναίκες για το σεξ και περιμένουν και τον ωραίο τύπο. Δεν είδα να μας μιλάει κανένας άντρας για την πρώτη του φορά. Είμαι σίγουρη ότι μπορούσαμε να φτιάξουμε καλύτερα και πιο πρωτότυπα video» ανέφερε στη σελίδα της στο Facebook η κα.Κιντή.
Από την πλευρά του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλης τα χαρακτήρισε «χυδαία και προσβλητικά» και κάλεσε τον Στ.Θεοδωράκη να τα αποσύρει.
Ωστόσο, και σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο του Ποταμιού διαμηνύει ότι δέχεται κάθε καλοπροαίρετη κριτική, υπογραμμίζοντας πως είναι απόλυτα επιτυχημένα και δεν πρόκειται να αποσυρθούν.
Είναι προφανές πως Το Ποτάμι, όπως άλλωστε και κάθε άλλο κόμμα, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενισχύσει τα ποσοστά του και κυρίως για να προσεταιριστεί όσο το δυνατόν περισσότερους από τους νέους ψηφοφόρους και αυτούς που πράγματι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.
Ωστόσο, το εγχείρημα – αν και θεωρείται πως θα βρει απήχηση στις νεότερες ηλικίες – είναι άκρως απογοητευτικό για πολλούς ψηφοφόρους, οι οποίοι έβλεπαν στο Ποτάμι μια τάση, μια κίνηση πολιτικής ανανέωσης.
Το να επαναφέρει κανείς παλιές, φθαρμένες, απαξιωμένες διαφημιστικές πρακτικές που ταύτιζαν το σεξ με την πώληση ενός προϊόντος, για να κερδίσει ψήφους είναι εξαιρετικά αποθαρρυντικό, αν όχι αρνητικό
Ιδιαίτερα από τη στιγμή που Το Ποτάμι εξακολουθεί να μένει σε γενικόλογες (και συχνά αντιφατικές) τοποθετήσεις για το τι θα πράξει την επομένη των Ευρωεκλογών.
Ο εντυπωσιασμός έχει και τα όρια του…


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης