Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπαινιγμοί Κουβέλη (ΔΗΜΑΡ) για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο - Νέα μέτρα μπορεί να φέρουν πολιτικές εξελίξεις

Υπαινιγμοί Κουβέλη (ΔΗΜΑΡ) για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο - Νέα μέτρα μπορεί να φέρουν πολιτικές εξελίξεις
Το ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή του έκφραση είναι προσάρτημα της κυβερνητικής πολιτικής
Υπαινιγμούς για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, εκφράζοντας την εκτίμηση πως η λήψη νέων μέτρων από την κυβέρνηση θα οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις κατά τους μήνες Σεπτέμβριο με Οκτώβριο.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Κουβέλης δήλωσε επίσης πως αν το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι πολύ μεγάλο, τότε θα τροφοδοτήσει εξελίξεις, καθώς θα υπάρχει η ατμόσφαιρα ότι η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση και πρέπει να παμε σε εκλογές.
«Το κλίμα πόλωσης αδικεί την ελληνική κοινωνία και τους Έλληνες» τόνισε, ενώ σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών για τη ΔΗΜΑΡ, ανέφερε ότι παρότι υπήρχαν κάποια λάθη, είχε καλή παρουσία σε σειρά περιφερειών όπως η Δυτική Ελλάδα, η Κεντρική Μακεδονία και η Ήπειρος με ψηφοδέλτια που υποστήριζε αποκλειστικά η Αγίου Κωνσταντίνου.
Για το ενδεχόμενο νέας κυβερνητικής συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε ότι οι κυβερνητικές συνεργασίες πρέπει αφενός να εξασφαλίζουν προοδευτικό περιεχόμενο που να αποτυπώνεται σε μια προγραμματική συμφωνία, αφετέρου ο σεβασμός στην προγραμματική συμφωνία. «Η προγραμματική συμφωνία είχε παρά πολλά προοδευτικά στοιχεία που προσεβλήθησαν. Δεν επιθυμώ να παρέχω δημοκρατικό άλλοθι για όσους δεν σέβονται τη συμφωνία» σημείωσε για τη συγκυβέρνηση.
Προέβλεψε μάλιστα ότι η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα και ενισχυμένη μετά τις ευρωεκλογές και ότι στις δημοσκοπήσεις είναι το πρώτο ή το δεύτερο δημοφιλέστερο κόμμα. Ο κ. Κουβέλης μάλιστα σημείωσε ότι η άποψη ότι το κόμμα του πρέπει να βάλει τον πήχη μόλις στον 1 ευρωβουλευτή είναι «βαρύτατα μειοψηφούσα».
«Θα είμαστε παρόντες στην ευρωβουλή, δώστε μας δύναμη για να δίνουμε λύσεις» ανέφερε απευθυνόμενος στον κόσμο.
Πρόσθεσε επίσης ότι «δεχθήκαμε επιθέσεις επειδή δεν μπήκαμε στην Ελιά», συμπληρώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή του έκφραση είναι παρακολούθημα και προσάρτημα της κυβερνητικής πολιτικής.
Για την ένταξη που υπήρξε στο ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά μαζί με τον ίδιο, ανέφερε ότι «ήταν μια βιβιλιοπαρουσίαση, τίποτε λιγότερο τίποτε περισσότερο από αυτό... τα προβλήματα είναι δικά τους, τίποτε πέραν αυτού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης