Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης - Το Ποτάμι δεν είναι τσόντα κανενός! Ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ - Την Κυριακή πρέπει να είναι τρίτο κόμμα

Στ. Θεοδωράκης - Το Ποτάμι δεν είναι τσόντα κανενός! Ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ - Την Κυριακή πρέπει να είναι τρίτο κόμμα
Ομιλία σε εκδήλωση στο Μαρούσι
(upd5)Σφοδρή επίθεση τόσο κατά της Νέας Δημοκρατίας, όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας σε εκδήλωση της παράταξης Το Ποτάμι στο Μαρούσι.
"Τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι εντελώς αποκομμένα από την κοινωνία", δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης.
"Εμείς ποτέ δεν θα υποδείξουμε στις τοπικές κοινωνίες και στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώην πολιτικούς. Λέμε όχι στην ποδηγέτηση", τόνισε χαρακτηριστικά.
Στον αντίποδα, χαρακτήρισε "εντελώς αποτυχημένες τις προσωπικές επιλογές του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αφού από τους τέσσερις οι τρεις ήταν πρώην υπουργοί!".
Επιχειρώντας να διαψεύσει τους επικριτές του, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε κατηγορηματικά πως "Το Ποτάμι δεν είναι τσόντα, ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κανενός άλλου κόμματος".
Κληθείς να παρουσιάσει το πρόγραμμα της παράταξης, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε πως "Το Ποτάμι θα προτείνει 20 συγκεκριμένα πράγματα, 20 προτεραιότητες. Θα πρόκειται για 20 συγκεκριμένες λύσεις τις οποίες θα είμαστε ανοιχτοί να τις αναθεωρήσουμε".
Και πρόσθεσε "Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή άλλο κόμμα έχει καλύτερη ιδέα, αυτή θα είναι ευπρόσδεκτη".
"Θα σπάσουμε τα ταμπού ότι πάντα διαφωνούμε για να... διαφωνούμε", συνέχισε.
Ο κ. Θεοδωράκης γνωστοποίησε επίσης πως το πρώτο συνέδριο του κόμματος θα γίνει στη Θράκη και συγκεκριμένα σε... κάμπινγκ στην Αλεξανδρούπολη! "Εκεί θα τεθούν όλα, ακόμη και η αρχηγία του κόμματος", εξήγησε.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε ανοιχτά να φύγουν τα κόμματα από τα πανεπιστήμια. "Τέρμα τα κόμματα από τις σχολές", τόνισε, ανεβάζοντας τους τόνους.
Επιρρίπτοντας ευθύνες στις κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών, με αφορμή το σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως "η άμυνα της χώρας δεν είναι τα όπλα, αλλά ο λαός της, η οικονομία της, η παιδεία της. Αυτά πρέπει να ενισχύσουμε".
Ο κ. Θεοδωράκης στάθηκε ιδιαιτέρως στην αξία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά "Αξιολογούμαστε όλοι κάθε ημέρα παντού και αυτοί που διδάσκουν τα παιδιά μας δεν θα αξιολογούνται; Είναι δυνατόν;" Tαυτόχρονα, πρότεινε οι διευθυντές των σχολείων να είναι ανώτατοι δημόσιοι υπάλληλοι πολύ επιλεγμένοι.
"Άκου το ένστικτό σου. Αυτό είναι το τελευταίο μας σύνθημα. Τόσα χρόνια με βάζατε στα σπίτια σας, ξέρετε ποιος είμαι. Ξέρετε περισσότερα για μένα από ότι ξέρετε για τους περισσότερους πολιτικούς", σημείωσε.
"Το Ποτάμι πρέπει να είναι τρίτο κόμμα την Κυριακή. Δεν κρίνεται καμία συνοχή, πουθενά δεν συμβαίνει αυτό", ανέφερε, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους Έλληνες ψηφοφόρους.

Απ. Σκ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης