Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Υπεύθυνοι οι... ψηφοφόροι για τις εσφαλμένες προβλέψεις των δημοσκοπήσεων!» - Τι απαντά ο εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος

«Υπεύθυνοι οι... ψηφοφόροι για τις εσφαλμένες προβλέψεις των δημοσκοπήσεων!» - Τι απαντά ο εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος
«Κάποιος ψήφιζε κυβέρνηση και μετά δεν απαντούσε στο exit poll - Και ερχόταν ο πρόθυμος Συριζαίος και απαντούσε...»
Στη στάση των ψηφοφόρων απέδωσε τις εσφαλμένες προβλέψεις των δημοσκοπήσεων ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διακεκριμένος εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος.
Σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο κ. Νικολακόπουλος  διέψευσε πως οι εσφαλμένες εκτιμήσεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων αποτελούν συστηματικό λάθος και εξήγησε: «Βασικό λάθος ήταν η υπερεκτίμηση της Δούρου. Ήταν μια υπερεκτίμηση πέντε μονάδων. Το συν-πλην δύο δίνει μεγαλύτερη εντύπωση και ο άλλος παίρνει το πάνω όριο».
Όπως πρόσθεσε «στη Χρυσή Αυγή δεν κάναμε λάθος στο exit poll. Και τον Κασιδιάρη από την πρώτη εκτίμηση τον δώσαμε 14-17% και πήγε 16,5% περίπου. Τον Παναγιώταρο 9-11% και πήγε 11,1%».
Ο Ηλίας Νικολακόπουλος απέδωσε το πρόβλημα στις συνεντεύξεις εξόδου στην απροθυμία των ψηφοφόρων της συμπολίτευσης να απαντήσουν σε συνδυασμό με τη μεγάλη προθυμία των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ.
«Κάποιος ψήφιζε κυβέρνηση και μετά δεν απαντούσε στο exit poll. Και ερχόταν ο πρόθυμος ΣΥΡΙΖΑίος και απαντούσε. Δεν ήταν ότι είχαμε συστηματικό λάθος. Είχαμε μια υπερεκτίμηση του Δρίτσα στον Πειραιά, αλλά όχι τεράστια και μια υπερεκτίμηση της Δούρου. Δεν μπορώ να ξέρω, αν ήταν παραπλανητικές οι απαντήσεις των ψηφοφόρων, αλλά απλώς δέχομαι ότι υπήρξε υπερεκτίμηση της Δούρου...».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης