Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φαινομενική νίκη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στον Α΄ γύρο - Πολιτική ανατροπή αν περάσει πρώτη η Δούρου στην Περιφέρεια και ο Κασιδιάρης στο Δήμο Αθηναίων

Φαινομενική νίκη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στον Α΄ γύρο  - Πολιτική ανατροπή αν περάσει πρώτη η Δούρου στην Περιφέρεια και ο Κασιδιάρης στο Δήμο Αθηναίων
Βαρόμετρο η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λόγω των συσχετισμών δυνάμεων στις περιφέρειες και στους δήμους θα λάβουν σημαντικά ποσοστά στον πρώτο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.
Ωστόσο τα ποσοστά που θα λάβουν θα είναι δυσανάλογα με τις επιδόσεις που θα πετύχουν στις ευρωεκλογές  με την δεύτερη θέση που θα λάβει η ΝΔ  και την 5η ή 6η θέση που θα λάβει το ΠΑΣΟΚ – Ελιά στις ευρωεκλογές.

Δηλαδή τα πρόσωπα που προέρχονται από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα πάνε καλά στον πρώτο γύρο και στις ευρωεκλογές η ΝΔ θα είναι δεύτερο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ θα καταποντιστεί.
Με αυτά τα δεδομένα δύο θα είναι τα  βαρόμετρα από τα οποία θα εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα.
Η περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων.
Με βάση τις δημοσκοπήσεις στην περιφέρεια Αττικής πρώτος έρχεται ο Σγουρός που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ  και ακολουθεί η Δούρου που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Προφανώς αυτοί οι δύο περνάνε στον δεύτερο γύρω και μένει εκτός ο Κουμουτσάκος που στηρίζεται από την ΝΔ.
Αν υπάρξει ανατροπή και περάσει πρώτη η Δούρου στον δεύτερο γύρω μια τέτοια εξέλιξη θα είναι πολιτικό μήνυμα.
Αν παραμείνει πρώτος ο Σγουρός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να θραμβολογεί.
Στον Δήμο Αθηναίων ο Καμίνης προηγείται αλλά φαίνεται ότι θα δοθεί μάχη για την δεύτερη θέση μεταξύ του Σακελλαρίδης του ΣΥΡΙΖΑ και του Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής.
Προφανώς αν μείνει εκτός ο Σπηλιωτόπουλος θα είναι ένα μήνυμα ενώ αν περάσει ο Κασιδιάρης στον δεύτερο γύρω θα είναι το…πολιτικό μήνυμα.
Με βάση όλες τις ενδείξεις και ορισμένα δημοσκοπικά ευρήματα ο Καμίνης περνάει στον δεύτερο γύρο ενώ φαίνεται ότι θα δοθεί μάχη με Σακελλαρίδη και Κασιδιάρη.
Ωστόσο άλλες δημοσκοπήσεις βάζουν στο παιχνίδι και τον Σπηλιωτόπουλο της ΝΔ.
Έχουν απομείνει λίγες ώρες….πριν ανοίξουν οι κάλπες....και η αβεβαιότητα για το εκλογικό αποτέλεσμα κορυφώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης