Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος - Το δημοσίευμα των FT υπονομεύει την ελληνική οικονομία - Πολιτική αστάθεια σε περίπτωση εκλογικής ήττας της κυβέρνησης

Βενιζέλος - Το δημοσίευμα των FT υπονομεύει την ελληνική οικονομία - Πολιτική αστάθεια σε περίπτωση εκλογικής ήττας της κυβέρνησης
Τι αναφέρει για το δραματικό παρασκήνιο των Καννών
Σε περαιτέρω διευκρινίσεις για το δραματικό παρασκήνιο των Καννών, προέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, επαναδιατυπώνοντας παράλληλα, το εκβιαστικό δίλημμα των επερχόμενων εκλογών
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στο περίφημο δημοψήφισμα, ο Ε. Βενιζέλος υποστήριξε πως τέθηκε ενώπιον του διλήμματος ή καθόλου δημοψήφισμα, ή άμεσα δημοψήφισμα με ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ».
«Ένα τέτοιο δημοψήφισμα δεν το άντεχε η ελληνική οικονομία» τόνισε εν συνεχεία. «Τεθήκαμε προ του καθαρού διλήμματος και ερωτήματος ή καθόλου δημοψήφισμα, ή άμεσα τις επόμενες μέρες, ει δυνατόν μέσα σε 20 ή 30 ημέρες, δημοψήφισμα με ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ, που κανείς δεν ήθελε στην Ελλάδα και δεν άντεχε η ελληνική οικονομία τέτοιο δημοψήφισμα» συμπλήρωσε εν συνεχεία.
«Όταν λοιπόν μας βάλανε το πιστόλι στον κρόταφο  και μας είπαν "πάτε να κάνετε δημοψήφισμα για το εάν θα μείνετε στο ευρώ", εάν εγώ δεν έκανα δήλωση αξημέρωτα, ότι το θέμα της συμμετοχής στην Ευρωζώνη δεν τίθεται σε δημοψήφισμα, δεν θα υπήρχαν τράπεζες, οικονομία και καταθέσεις» υπογράμμισε εν συνεχεία.
Όσον αφορά το δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο έκανε λόγο για διορισμό του Λουκά Παπαδήμου κατόπιν εντολής του J.M. Barroso, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε λόγο για γελοιότητα και για δημοσιεύματα που υπονομεύουν την ελληνική οικονομία.
Κληθείς να σχολιάσει τα σχεδία εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο Ε. Βενιζέλος διέτεινε πως η Κομισιόν προετοιμαζόταν από καιρό για ένα τέτοιο σενάριο.
Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις, υποστήριξε πως το βράδυ της 25ης Μαΐου όλοι θα βγάλουν συμπεράσματα και αν τους δώσουν αφορμή οι αριθμοί, θα λένε ότι η κυβέρνηση ατύχησε, υπάρχει πρόβλημα νομιμοποίησης, υπάρχει αστάθεια.
«Αυτό είναι η πραγματικότητα. Άρα, αυτό που θα γίνει το βράδυ των εκλογών το έθεσα καθαρά, έντιμα, με δημοκρατική ευαισθησία ενώπιον του ελληνικού λαού … Δεν μπορώ να αφήσω να υπάρχει το ψευδές δίλημμα ότι το ζήτημα των εκλογών είναι εάν θα είναι πρώτη στις ευρωεκλογές η ΝΔ, ή πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
«Δεν μπορεί η χώρα να κάνει αυτή την τελική προσπάθεια, που είναι τα λίγα βήματα πριν την ολοκληρωτική έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο, υπό συνθήκες εθνικού διχασμού και συμβολικού εμφυλίου πολέμου. Πρέπει η χώρα να ενωθεί, εθνικά και κοινωνικά» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης