Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπανδρέου από το Λας Βέγκας - Aποπληθωρισμός και χρέος απειλούν την Ευρώπη - Η κάλπη των Ευρωεκλογών θα αναδείξει τους κινδύνους

Παπανδρέου από το Λας Βέγκας - Aποπληθωρισμός και χρέος απειλούν την Ευρώπη - Η κάλπη των Ευρωεκλογών θα αναδείξει τους κινδύνους
"Η Ευρώπη πιθανότατα έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, ωστόσο οι προκλήσεις είναι μεγάλες"
Τον κώδωνα του κινδύνου για την απειλή του αποπληθωρισμού και τη δυναμική του δημοσίου χρέους, σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, κρούει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
"Οι ευρωπαϊκές οικονομίες εξέρχονται της κρίσης, ωστόσο οι κίνδυνοι από το ενδεχόμενο εμφάνισης αποπληθωρισμού και τη συνεχιζόμενη αύξηση των επιπέδων του δημοσίου χρέους παραμένουν", προειδοποίησε ο κ. Παπανδρέου.
"Η Ευρώπη πιθανότατα έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, ωστόσο οι προκλήσεις είναι μεγάλες" δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίου στο Las Vegas, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Βloomberg.
"Οι προκλήσεις που ταλανίζουν την Ευρώπη θυμίζουν παγίδες... ακόμη και κινούμενη άμμο. Από τις πιο χαρακτηριστικές είναι οι μεγάλες ανισορροπίες που συνεχίζουν να χωρίζουν σε δύο στρατόπεδα τις χώρες του Βορρά και του Νότου", εξήγησε στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου.
Ταυτόχρονα προειδοποίησε πως οι επερχόμενες Ευρωεκλογές θα αναδείξουν όλα αυτά τα προβλήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης