Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Σπάει» τη σιωπή του ο J.M. Barroso - Στην Ελλάδα και όχι στην Κομισιόν η ευθύνη για το δημοψήφισμα - Η πολιτική συναίνεση ήταν απαραίτητη

«Σπάει» τη σιωπή του ο J.M. Barroso - Στην Ελλάδα και όχι στην Κομισιόν η ευθύνη για το δημοψήφισμα - Η πολιτική συναίνεση ήταν απαραίτητη
Παραμένουν τα αναπάντητα ερωτήματα - Δεν διαψεύδει επί της ουσίας τις αποκαλύψεις
Τη σιωπή του για το παρασκήνιο των Καννών «σπάει» ο πρόεδρος της Κομισιόν, J.M. Barroso, αποποιούμενος κάθε ευθύνη για τα όσο του καταλογίζονται σχετικά με την Ελλάδα.
Αναφερόμενος στο περίφημο δημοψήφισμα, υποστήριξε πως  «η απόφαση της Ελλάδας να προχωρήσει ή να μην προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν μπορεί να αποδοθεί στην Κομισιόν».
Όπως διαμήνυσε η εκπρόσωπος του J.M. Barroso, στη διάρκεια της κρίσης και αντιμετωπίζοντας εξαιρετικά προκλητικές καταστάσεις σε διάφορα κράτη μέλη-από την Ελλάδα στην Πορτογαλία, από την Ιρλανδία στην Ιταλία και την Ισπανία, ο πρόεδρος J.M. Βarroso και η Επιτροπή έκαναν τα πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους προκειμένου να διασφαλίσουν τη σταθερότητα και την ενότητα της ευρωζώνης και της ΕΕ συνολικά.
Προτεραιότητα του προέδρου, όταν κατέθεσε την προσωπική του άποψη στους ηγέτες της ΕΕ, ήταν να αποφευχθούν μεγάλες αναστατώσεις και να σταθεροποιηθεί η οικονομία προστατεύοντας την Ελλάδα και την Ευρώπη από δραματικές επιπτώσεις οι οποίες θα ακολουθούσαν αν δεν είχαμε αναλάβει δράση, επισήμανε εν συνεχεία.
Αναφερόμενη στις πιέσεις περί συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε πως η συναίνεση ανάμεσα σε όλες τις κύριες πολιτικές δυνάμεις είναι απαραίτητη προκειμένου να εφαρμοστούν τα απαιτητικά αλλά απαραίτητα μέτρα τα οποία θα αποφέρουν βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη και σταθερότητα στη χώρα.
«Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ. Συγχρόνως, η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει αν είναι έτοιμη να αναλάβει τις δεσμεύσεις που συνοδεύουν τη συμμετοχή στο ευρώ», ήταν τα επίμαχα λόγια του J.M. Barroso, κατά τη διάρκεια της συνόδου των Καννών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης