Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Μώραλης (υποψ. δήμαρχος Πειραιά) - Είμαστε η τελευταία ευκαιρία για την ανάπτυξη του Πειραιά

Γ. Μώραλης (υποψ. δήμαρχος Πειραιά) - Είμαστε η τελευταία ευκαιρία για την ανάπτυξη του Πειραιά
Χαρακτήρισε «σαχλαμάρες» τα περί δημοτικής αρχής ελεγχόμενης από τον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι θα μεταφέρουμε στον Πειραιά τον τρόπο δουλειάς μας
Αισιόδοξος για νίκη του συνδυασμού του για τον δήμο Πειραιά στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές δηλώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ο οποίος σημειώνει ότι αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για την ανάπτυξη του Πειραιά σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «πανευρωπαϊκά, οι πόλεις λιμάνια είναι στο κέντρο της ανάπτυξης, τη "γαλάζια ανάπτυξη". Άρα, κάποιος πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία αυτή και να την υλοποιήσει. Είναι η τελευταία για τον Πειραιά. Δεν υπάρχει άλλη».
Πρόσθεσε δε, ότι διαφορετικά, «θα συζητάμε πέντε χρόνια μετά για το αν καθαρίσαμε μία πλατεία ή αν φτιάξαμε έναν παιδότοπο. Ο πολίτης του Πειραιά θα πρέπει να κρίνει και να ψηφίσει σύμφωνα με το ποια ομάδα ανθρώπων μπορεί να υλοποιήσει αυτό το μεγάλο όραμα».
Όσον αφορά την υποψηφιότητά του για τον δήμο Πειραιά σημείωσε ότι «δεν είναι μια επιλογή που πάει να καταγράψει ένα ποσοστό, να μπει στην πεντάδα ή στην τετράδα των συνδυασμών. Οπότε, ήταν λογικό να «ταραχτούν τα νερά» στον Πειραιά. Ήταν επιδίωξή μας. Άλλωστε επιδιώκουμε την ανατροπή».
Κληθείς να σχολιάσει τα όσα λέγονται περί «δημοτικής αρχής ελεγχόμενης από τον Ολυμπιακό», σε περίπτωση που εκείνος αναδειχθεί δήμαρχος επισήμανε ότι «αυτά είναι σαχλαμάρες», για να προσθέσει ότι «ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία ανάγκη, ούτε να αναλάβει τον δήμο, ούτε να τον διοικήσει από πίσω. Ο Ολυμπιακός μια χαρά τα πηγαίνει και κερδίζει».
Πρόσθεσε ακόμη ότι «εμείς που προερχόμαστε από τον Ολυμπιακό, μπορούμε να μεταφέρουμε στον δήμο Πειραιά τον τρόπο δουλειάς μας. Στον Ολυμπιακό ενώναμε δυνάμεις, υπερβαίναμε διαχωριστικές γραμμές κομμάτων ή αντιθέσεων, βάζαμε στόχους και εκ των πραγμάτων τους πετυχαίναμε. Αυτή τη λογική θέλουμε πράγματι να την πάμε και στον δήμο».
Τόνισε δε ότι «η μεγάλη αλλαγή είναι ότι εμείς δεν έχουμε δεσμεύσεις και αγκυλώσεις από κόμματα. Δεν έχουμε κομματικό χρίσμα και πιστεύουμε ακράδαντα ότι ήρθε η εποχή στην τοπική αυτοδιοίκηση να μην υπάρχουν κομματάρχες δήμαρχοι».
Ερωτηθείς για την παρουσία του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, στο ψηφοδέλτιο και τι σηματοδοτεί αυτή, απάντησε ότι «θα έπρεπε να σηματοδοτεί για όλους τους πολίτες μία μεγάλη θετική αλλαγή. Για μένα, επιτυχημένοι επιχειρηματίες του βεληνεκούς του κ. Μαρινάκη θα ήταν ευχής έργο ν΄ασχοληθούν και με την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και με την κεντρική πολιτική σκηνή».
Πρόσθεσε δε ότι «όσον αφορά στα υπονοούμενα για συμφέροντα θα πρέπει όλοι οι πολίτες να ξέρουν ότι επιχειρηματίες που ήθελαν να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα έμεναν στο παρασκήνιο. Ο κ. Μαρινάκης ή ο Πέτρος Κόκκαλης βγαίνουν πρώτη γραμμή, ζητούν σταυρό, θα είναι δημοτικοί σύμβουλοι. Είναι άνθρωποι της αγοράς και χρειαζόμαστε πράξεις και όχι λόγια».
Παράλληλα, ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πειραιάς τα οποία συνοψίζονται στα εξής: ανεργία, έλλειψη χώρων άθλησης και πρασίνου, εικόνα εγκατάλειψης, ανεπαρκείς χώροι στάθμευσης, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα οι τουρίστες να μένουν στον Πειραιά, «να είναι πέρασμα και όχι προορισμός».
Ερωτηθείς αν χρειαστεί να επιλέξει συνεργασία στον β' γύρο των εκλογών, ποια θα ήταν αυτή, εκτίμησε ότι στον δεύτερο γύρο θα κερδίσει τις εκλογές και σημείωσε ότι «εγώ δεν είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι πρέπει ο αρχηγός ψηφοδελτίου να κατευθύνει αυτούς που τον ψήφισαν. Να ψηφίσουν κατά συνείδηση οι πολίτες ό,τι θεωρούν καλύτερο για τον Πειραιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης