Τελευταία Νέα
Πολιτική

Pew - Υπέρ της Ευρωζώνης το 69% των Ελλήνων - Μόλις στο 34% η θετική γνώμη για την Ε.Ε. - Στο 17% η εμπιστοσύνη προς την ΕΚΤ

Pew - Υπέρ της Ευρωζώνης το 69% των Ελλήνων - Μόλις στο 34% η θετική γνώμη για την Ε.Ε. - Στο 17% η εμπιστοσύνη προς την ΕΚΤ
Έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη ζητά η πλειονότητα των Ιταλών
Εξαιρετικά διαφωτιστικά για το κλιμακούμενο αίσθημα ευρωσκεπτικισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι τα ευρήματα νέας έρευνας του αμερικανικού think tank Pew Research Center.
Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε την Άνοιξη του 2014, μόλις το 52% των Ευρωπαίων πολιτών τάσσεται υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα να κατρακυλά στο 34%.
Μάλιστα, μόλις το 38% των Ευρωπαίων και το 17% των Ελλήνων εκτιμά πως μία περαιτέρω οικονομική ενοποίηση της Ε.Ε. θα συμβάλλει στην ισχυροποίηση των εθνικών οικονομιών.
Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι υπεραμύνονται της Ευρωζώνης, καθώς το 69% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ του ευρώ. Στον αντίποδα, μόλις το 44% των Ιταλών επιθυμεί η Ιταλία να παραμείνει στην Ευρωζώνη.





Όσον αφορά τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, το 52% των Ευρωπαίων και το 34% των Ελλήνων εμπιστεύονται την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η κατάσταση είναι ακόμη δυσμενέστερη όσον αφορά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Κομισιόν και την ΕΚΤ. Ενδεικτικά, μόλις το 17% των Ελλήνων εκφράζει την εμπιστοσύνη του προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Παράλληλα, η ανεργία παραμένει στις κορυφαίες ανησυχίες των Ευρωπαίων, καθώς το 77% εξ αυτών θεωρεί πως η έλλειψη εργασιακών ευκαιριών συνιστά μέγιστο πρόβλημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης