Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ) - Αδύνατη η επαναφορά του κατώτατου μισθού - Αν συμβεί, θα αφορά όσους προσλήφθηκαν στον ιδιωτικό τομέα τα τελευταία 4 χρόνια

Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ) - Αδύνατη η επαναφορά του κατώτατου μισθού - Αν συμβεί, θα αφορά όσους προσλήφθηκαν στον ιδιωτικό τομέα τα τελευταία 4 χρόνια
Οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ θα προσληφθούν χωρίς δεύτερη κουβέντα
Αδύνατη χαρακτήρισε την επαναφορά του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, στην προηγούμενη κατάσταση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.
"Δεν υποσχόμαστε επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση, διότι αυτό είναι αδύνατο", τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Βήμα FM.
Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σταθάκης υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τους μισθούς και τις κατώτατες συντάξεις, αφού διορθώσει πράγματα στην οικονομία, "αλλάζοντας την πολιτική στην οικονομία και θέτοντάς την σε μία τροχιά ανασυγκρότησης".
"Για κάποια από αυτά θα χρειαστεί ελάχιστος χρόνος, των πρώτων εβδομάδων ενώ για άλλα μέτρα θα χρειαστούν έξι μήνες ή ένα χρόνο", υποστήριξε.
Ο κ. Σταθάκης έθεσε όρους για την επαναφορά του κατώτατου μισθού, διευκρινίζοντας πως "δεν αφορά όλους τους εργαζόμενους, αλλά"μόνο όσους προσλήφθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το διάστημα μέσα στην κρίση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια".
Σε ό,τι αφορά τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Σταθάκης διεμήνυσε πως "θα τις προσλάβουν χωρίς δεύτερη κουβέντα".
Ταυτόχρονα πρόσθεσε πως "οι οργανικές θέσεις θα επανέλθουν με κοινωνικά κριτήρια. Δεν θα ξαναφτιάξουμε οργανισμούς, αλλά θα πρυτανεύσει η κοινωνική ανάγκη, με συγκεκριμένα κριτήρια που αφορούν και το θέμα των καθαριστριών και των φυλάκων".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης