Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φ. Κουβέλης - Αποκλείει κατηγορηματικά τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά

Φ. Κουβέλης - Αποκλείει κατηγορηματικά τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά
Κανείς δεν δικαιούται να τρομοκρατεί τους πολίτες, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αναφερόμενος στο δίλλημμα Βενιζέλου
(upd)Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής της Δημοκρατικής Αριστεράς σε μια κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης.
"Η ΔΗΜΑΡ, υπεύθυνη δύναμη, δεν θα αποστεί από αυτήν την υπευθυνότητα που έχει, αλλά θα πορευθεί πάντοτε στη βάση του προοδευτικού περιεχομένου. Αν δεν υπάρχει αυτό, είναι βέβαιο ότι δεν θα προσέλθει η ΔΗΜΑΡ. Με την πολιτική που ασκεί σήμερα η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και με τη σημερινή ηγεσία που την εκφράζει είναι προφανές πως όχι, δεν θα προσέλθει η ΔΗΜΑΡ. Και με τη σημερινή πολιτική που ασκεί και διατυπώνει ως πολιτική πρόταση στην κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι δεν συμφωνούμε".
Παράλληλα υποστήριξε ότι το δίλημμα που έθεσε στους πολίτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος για «υπερψήφιση της Ελιάς ή κατάρρευση της κυβέρνησης» δεν είναι υπαρκτό, τονίζοντας ότι κανείς δεν δικαιούται να τρομοκρατεί τους πολίτες.
Σε δηλώσεις στο ραδιοφωνικός σταθμό Βήμα Fm, ο κ.Κουβέλης υποστήριξε την τοποθέτηση της υποψήφιας ευρωβουλευτή Μ.Κοππά, ότι το δίλημμα Βενιζέλου οδηγεί εκ των πραγμάτων τους πολίτες που επιθυμούν τη σταθερότητα να ψηφίσουν Σαμαρά.
Ερωτηθείς για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς μετά τις ευρωεκλογές και κατά πόσο χωράει το ΠΑΣΟΚ σε αυτήν, ο Φ.Κουβέλης επανέλαβε ότι η κεντροαριστερά θα πρέπει να έχει προοδευτικό πρόσημο ή δεν θα υπάρξει καθόλου, υπογραμμίζοντας αναφορικά με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην ανασύνθεση της κεντροαριστεράς τόνισε ότι δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά πολιτικών.
«Δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει τις πολιτικές της ΝΔ δεν θα μπορούσε να πει κανείς ότι ακολουθεί προοδευτικές πολιτικές» τόνισε ο κ.Κουβέλης, ο οποίος δήλωσε απολύτως αντίθετος με το περιεχόμενο της δήλωσης του Μ.Γλέζου, σημειώνοντας ότι όπως κι αν έθεσε το θέμα του αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού, δεν εξυπηρετεί την αναγκαία οικονομική ηρεμία στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης