Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε ευρύτατο ανασχηματισμό μεταξύ 9-13 Ιουνίου θα προχωρήσει η κυβέρνηση μετά την βίαιη εκλογική συρρίκνωση στις ευρωεκλογές

Σε ευρύτατο ανασχηματισμό μεταξύ 9-13 Ιουνίου θα προχωρήσει η κυβέρνηση μετά την βίαιη εκλογική συρρίκνωση στις ευρωεκλογές
Νέα δεδομένα θα δημιουργήσει ο ανασχηματισμός.....με στόχο να αντιμετωπιστεί το δυσμενές πολιτικό μήνυμα
Σε ευρύ ανασχηματισμό, θα προχωρήσει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς μετά τις ευρωεκλογές απόρροια της βίαιης συρρίκνωσης ποσοστών που θα υποστεί ο συνασπισμός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-Ελιά.
Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή η οποία συνομίλησε με το bankingnews.gr «μετά τις ευρωεκλογές η πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ευρύτατο ανασχηματισμό.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί σίγουρα το Υπουργείο Οικονομικών, Ανάπτυξης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ίσως και δημοσίας τάξεως.
Σκοπός του ανασχηματισμού θα είναι προφανώς να κατευνάσει τις αντιδράσεις για την διαφαινόμενη συρρίκνωση ποσοστών λόγω ΠΑΣΟΚ του κυβερνητικού συνασπισμού αλλά και να περάσει το μήνυμα επανεκκίνησης της κυβερνητικής προσπάθειας.
Ανεξαρτήτως αποτελέσματος δεν διαβλέπω άμεσα πρόωρες εκλογές»
Οι δηλώσεις αυτές αποδεικνύουν ότι υπάρχει σχέδιο ευρύτατου ανασχηματισμού της κυβέρνησης για μετά τις ευρωεκλογές με επίκεντρο το υπουργείο Οικονομικών.
Το ερώτημα είναι θα παραμείνει ο Γιάννης Στουρνάρας στο υπουργείο Οικονομικών, όπως έχει δηλώσει ότι θα πράξει για να διαχειριστεί το μείζον ζήτημα του χρέους ή θα ενδώσει η κυβέρνηση στα ιδιοτελή κίνητρα του Γιάννη Στουρνάρα;
Αν ο Σαμαράς εισηγηθεί την μετακίνηση του Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος, αντικαθιστώντας τον Προβόπουλο θα πρόκειται για χείριστη πολιτική απόφαση, ένδειξη ότι η Ελλάδα του 2014 δεν χρησιμοποιεί τους ικανούς αλλά στηρίζει τους κολλητούς.
Βέβαια οι αποφάσεις για το ποιος θα πάει που θα εξαρτηθούν από το εκλογικό αποτέλεσμα.
Αν η κυβέρνηση χάσει τα κοινωνικά της ερείσματα όπως διαφαίνεται στις ευρωεκλογές, τότε είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσει ο Σαμαράς να περάσει όλους τους σχεδιασμούς καθώς θα είναι αποδυναμωμένος.
Ωστόσο ειδικά για την θέση του διοικητή της ΤτΕ παίζονται ξεκάθαρα πολιτικά παιχνίδια.
Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση έχει χειριστεί την υπόθεση δείχνει ότι δεν αναγνωρίζουν το αντικειμενικά θετικό έργο του Προβόπουλου.
Θέλουν να δουν τα εκλογικά αποτελέσματα και με βάση αυτά θα κινηθούν και θα λάβουν πολιτικές αποφάσεις.
Η Ελλάδα με πρακτικές του προχθές θέλει να ελπίζει στο μέλλον.
Για να βολέψουν τον δημόσιο υπάλληλο Γιάννη Στουρνάρα καθυστερούν και αφήνουν έως την τελευταία στιγμή…ανοικτό το ζήτημα της ΤτΕ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να αντιδράσουν είναι ηθικά και θεσμικά απαράδεκτο υπουργός Οικονομικών να διορίζεται διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.
Θα πρόκειται για κίνηση αήθη, προσβλητική και ανέντιμη που το πολιτικό σύστημα με κάθε τρόπο πρέπει να αποτρέψει και θα αποτρέψει.
Πως θα δείτε προσεχώς….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης