Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρέμβαση Γκι Φέρχοφσταντ στο ΕΣΡ - Τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ φιμώνουν Δράση και Δημιουργία Ξανά

Παρέμβαση Γκι Φέρχοφσταντ στο ΕΣΡ - Τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ φιμώνουν Δράση και Δημιουργία Ξανά
Ζητά τη λήψη όλων των νόμιμων μέτρων για την άρση του παράνομου αποκλεισμού του συνασπισμού των Δράση και Δημιουργία ξανά, «Γέφυρες» από τα ΜΜΕ
Παρέμβαση προς το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο έκανε ο πρόεδρος της Συμμαχίας για την Ευρώπη και υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, Γκι Φερχοφσταντ, για τον αποκλεισμό από τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ του συνασπισμού «Γέφυρες» των κομμάτων Δράση και Δημιουργία Ξανά.
Σε επιστολή του προς το ΕΣΡ ο κ. Φέρχοφσταντ ζητά τη λήψη όλων των νόμιμων μέτρων για την άρση του παράνομου αποκλεισμού του συνασπισμού Γέφυρες από τα ΜΜΕ.
«Σας καλώ να λάβετε όλα τα νόμιμα μέτρα για να υποχρεώσετε τα τηλεοπτικά δίκτυα να προβάλουν τα δύο κόμματα όπως ο νόμος ορίζει και σε ποσοστό τουλάχιστον ίσο με την εκλογική τους δύναμη, ώστε να επαναφέρετε τον πλουραλισμό, την ίση αντιμετώπιση όλων των κομμάτων και την κάλυψη των πολιτικών τους δραστηριοτήτων», αναφέρει.
Σημειώνεται ότι η παρέμβαση Φερχόφσταντ αποτελεί συνέχεια της από 15/4 καταγγελίας των προέδρων των δύο κομμάτων, Θόδωρου Σκυλακάκη και Θάνου Τζήμερου, που μέχρι σήμερα, έναν μήνα μετά, παραμένει αναπάντητη.
Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσαν στο ΕΣΡ, τα δύο κόμματα, που ως συνασπισμός είχαν ποσοστό 1,6% στις τελευταίες εθνικές εκλογές, έχουν λιγότερο από το 0,2% του “πολιτικού” τηλεοπτικού χρόνου (ενδεικτική περίοδος Οκτ.-Δεκ. 2013).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης