Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλ. Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) - Ο Σαμαράς προωθεί «συνταγματοποίηση» του Μνημονίου

Αλ. Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) - Ο Σαμαράς προωθεί «συνταγματοποίηση» του Μνημονίου
Θέλει να συμπεριλάβει όλη τη «μνημονιακή σαβούρα» στο Σύνταγμα, ανέφερε χαρακτηριστικά
Για προσπάθεια «συνταγματοποίησης» του Μνημονίου από τον πρωθυπουργό έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, με αφορμή τις προτάσεις του Α. Σαμαρά για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, ο πρωθυπουργός ουσιαστικά «πληροφόρησε την εμβρόντητη κοινή γνώμη για τη δέσμευση που έχει αναλάβει η πατρίδα έναντι των δανειστών, να συμπεριλάβει όλη «τη μνημονιακή σαβούρα» στο Ελληνικό Σύνταγμα».
Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι μέσω των προτάσεων του πρωθυπουργού η χώρα μας θα γίνει «αποικία και με συνταγματική βούλα».
Το νέο νέο Σύνταγμα, υπό τις παρούσες συνθήκες και πολιτικούς συσχετισμούς, σημειώνει, θα είναι «δημοσιονομικό», «με μειωμένες εγγυήσεις και κοινωνικά και ατομικά  δικαιώματα, με απίσχναση του συλλογικού πολιτισμού, με αποϊδεολογικοποίηση της πολιτικής και κομματικής δράσης».
Τόσο η Αριστερά όσο και η κοινωνία θα πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, τονίζει ο κ. Μητρόπουλος, προκειμένου οι «θεσμοί του μνημονίου να μην καταστούν και τυπικώς υπέρ-Σύνταγμα», καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο «θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στην εθνική και κοινωνική μας ύπαρξη.
«Θα αδειάσει τη χώρα από το πλέον ελπιδοφόρο και μορφωμένο εργατικό δυναμικό. Θα διαλύσει όλο τον διαχρονικό υλικό και άυλο πλούτο που συσσώρευσαν οι Έλληνες από τη γένεση του νεοελληνικού κράτους και με πλήρως αλλοτριωμένο τον ανθρώπινο και υλικό της πλούτο,  θα μεταβληθεί σε κράτος-«παρία», μονίμως εξαρτώμενο από το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και τη νέο-ιμπεριαλιστική πολιτική  της Ε.Ε., υπό την επικυριαρχία της -αναγεννώμενης ως παγκόσμιας δύναμης- Γερμανίας», αναφέρει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης